Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak kapusty z grochem mocno kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Ta bezmięsna potrawa to tradycyjne wigilijne danie, ale możesz też wykorzystać kapustę z grochem jako farsz do pierogów. Zobacz, jak je przygotować.
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1353
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 712
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5594
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 928
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1353
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 712
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5594
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 928
Składniki
Zagnieć w misce ciasto na pierogi (mąka, oliwa i dodawana stopniowo letnia woda). Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Po zagnieceniu pozostaw ciasto przykryte ściereczką na 15 minut, aby odpoczęło.
Na stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek (około 3 mm).
Za pomocą szklanki wykrój z ciasta koła.
Na każde z wyciętych kół połóż łyżkę kapusty z grochem i zlepiaj w pierogi.
Do posolonej, gotującej się wody wrzuć pierogi i gotuje je około 2 minut od wypłynięcia na powierzchnię.
Pierogi podawaj z ulubioną omastą i dodatkami. Doskonale sprawdzi się cebula na maśle.