Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe przy każdej okazji. Najbliższa to Wigilia
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 514
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 289
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1485
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 514
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 289
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1485
Składniki
WYKONANIE Z mąki i pozostałych składników wyrabiamy ciasto, powinno być szkliste. Kapustę spłukujemy wodą, odgotowujemy do miękkości. Grzyby zalewamy wodą moczymy, a potem gotujemy ok . 1 godz. Cebulkę dusimy na oleju, dodajemy pokrojone grzyby i dalej obsmażamy tak ok 10 min. Kapustę przecedzamy przez sito, jak ostygnie odciskamy, szatkujemy nożem, można przekręcić przez maszynkę. Do kapusty dodajemy uduszone grzybki i cebulę. mieszamy dodajemy do smaku sól pieprz. Kleimy pierogi, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Jak wypłyną , po minucie wyjmujemy.