Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu. Dziś, w cyklu świątecznym, zapraszam Cię na te z kapustą i grzybami
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 90
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 949
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 38
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 90
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 949
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 38
Składniki
grzyby opłucz, zalej zimną wodą i odstaw na 6 godzin lub na całą noc. Następnego dnia zagotuj, dodaj obraną marchewkę, pietruszkę i gotuj aż będą miękkie – około 45 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem kapustę ugotuj w 150 ml wody do miękkości z dodatkiem soli – 60 minut, dokładnie odciśnij. Grzyby, marchewkę i pietruszkę odcedź, razem z kapustą zmiel w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach na patelni na oleju zesmaż cebule, dodaj do farszu. Składniki farszu dobrze wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie, dodaj sól i olej. Stopniowo dodawaj ciepłą wodę wyrabiaj ciasto, zagarniaj mąkę do środka wgłębienia. Ciasto wyrabiać aż będzie miękkie i elastyczne, przez około 15 minut nastaw wodę w garnku na gotowanie, posól i dodaj odrobinę oleju ciasto podziel na 4 części, kolejno rozwałkuj na placki, szklanką wycinać kółeczka, na środek nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzegi w pierogi lub użyć urządzenia do wycinania i ładnego sklejania pierogów jakie nabyłam za 3 zł z agd gotuj do miękkości, przez 5 minut podawaj ze smażoną na oleju pokrojoną cebulą