Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierogi zrobione z domowego kiszenia kapusty i suszonech grzybów leśnych, okraszone smażoną cebulką.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4763
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4763
Składniki
Z mąki, jajka, szczypty soli i odrobiny ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy na 20 minut. Grzyby płuczemy, moczymy w ciepłej wodzie. Osączamy (wywar zachować) i drobno kroimy. Obraną cebulę zeszklić na oleju. Dodać grzyby, chwilkę podsmażyć. Kapustę przelać zimną wodą i odcisnąć. Grubo posiekać. Zalać wywarem z grzybów. Dodać liść laurowy i ugotować do miękkości. Dodać grzyby z cebulą, przyprawić. Wymieszać i dusić około 20 minut. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz i zlepić brzegi. Pierogi z kapustą i grzybami gotować w osolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Smacznego!!!
Z cebuli robimy okrasę. Pokrojoną w piórka cebulę smażymy na tłuszczu.