Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierogi zrobione z domowego kiszenia kapusty i suszonech grzybów leśnych, okraszone smażoną cebulką.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2163
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 806
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17291
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2163
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 806
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17291
Składniki
Z mąki, jajka, szczypty soli i odrobiny ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy na 20 minut. Grzyby płuczemy, moczymy w ciepłej wodzie. Osączamy (wywar zachować) i drobno kroimy. Obraną cebulę zeszklić na oleju. Dodać grzyby, chwilkę podsmażyć. Kapustę przelać zimną wodą i odcisnąć. Grubo posiekać. Zalać wywarem z grzybów. Dodać liść laurowy i ugotować do miękkości. Dodać grzyby z cebulą, przyprawić. Wymieszać i dusić około 20 minut. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz i zlepić brzegi. Pierogi z kapustą i grzybami gotować w osolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Smacznego!!!
Z cebuli robimy okrasę. Pokrojoną w piórka cebulę smażymy na tłuszczu.