Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierogi zrobione z domowego kiszenia kapusty i suszonech grzybów leśnych, okraszone smażoną cebulką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101891
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5839
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5842
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101891
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5839
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5842
Składniki
Z mąki, jajka, szczypty soli i odrobiny ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy na 20 minut. Grzyby płuczemy, moczymy w ciepłej wodzie. Osączamy (wywar zachować) i drobno kroimy. Obraną cebulę zeszklić na oleju. Dodać grzyby, chwilkę podsmażyć. Kapustę przelać zimną wodą i odcisnąć. Grubo posiekać. Zalać wywarem z grzybów. Dodać liść laurowy i ugotować do miękkości. Dodać grzyby z cebulą, przyprawić. Wymieszać i dusić około 20 minut. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz i zlepić brzegi. Pierogi z kapustą i grzybami gotować w osolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Smacznego!!!
Z cebuli robimy okrasę. Pokrojoną w piórka cebulę smażymy na tłuszczu.