Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami, tradycyjne danie wigilijne i nie tylko które zawsze smakuję wspaniale również w ciągu roku.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości w razie jak będzie kwaśna odcedzamy i zagotowujemy ponownie. Grzyby moczymy najlepiej całą noc i gotujemy około 35 minut. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Grzyby i kapustę odciskamy i mielemy w maszynce razem z przesmażoną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
Mąkę przesiej na stolnicę zrób zagłębienie wsyp sól, wlej olej oraz stopniowo dodaj wrzącą wodę i zarabiaj ciasto. Wody dodaj tyle ile przyjmie mąka, wyrób elastyczne ciasto. Podziel na kawałki włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło.
Ciasto rozwałkuj. Za pomocą szklanki lub foremki do pierogów wycinaj kółka i nakładaj po łyżeczce farszu, brzegi ciasta smaruj zimną wodą żeby lepiej się zlepiały. Zlepiaj pierogi Pierogi gotuj w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. Wierzch udekoruj przesmażoną cebulą.