Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami, tradycyjne danie wigilijne i nie tylko które zawsze smakuję wspaniale również w ciągu roku.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Składniki
Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości w razie jak będzie kwaśna odcedzamy i zagotowujemy ponownie. Grzyby moczymy najlepiej całą noc i gotujemy około 35 minut. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Grzyby i kapustę odciskamy i mielemy w maszynce razem z przesmażoną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
Mąkę przesiej na stolnicę zrób zagłębienie wsyp sól, wlej olej oraz stopniowo dodaj wrzącą wodę i zarabiaj ciasto. Wody dodaj tyle ile przyjmie mąka, wyrób elastyczne ciasto. Podziel na kawałki włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło.
Ciasto rozwałkuj. Za pomocą szklanki lub foremki do pierogów wycinaj kółka i nakładaj po łyżeczce farszu, brzegi ciasta smaruj zimną wodą żeby lepiej się zlepiały. Zlepiaj pierogi Pierogi gotuj w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. Wierzch udekoruj przesmażoną cebulą.