Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie może stanowić jedno z dwunastu potraw na wigilijnym stole. Sprawdzi się też jako potrawa na wegetariański obiad.
robot kuchenny, stolnica, wałek, ring, patelnia, garnek
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3108
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3108
Składniki
Farsz: 1. Pokroić cebulę w kostkę. 2. Pokroić kapustę. 3. Namoczyć grzyby. 4. Zeszklić cebulę na maśle, po czym dodać do niej kapustę. 5. Ugotować grzyby w wodzie, w której się moczyły. Grzyby drobno posiekać. 6. Dodać grzyby na patelnie wraz z całą wywarem, który powstał. 7. Mieszać, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby podlewać wodą. W lodówce miałam resztkę papryczki chilli, którą dodałam drobno posiekaną do farszu. Nadała bardzo fajnej pikanterii potrawie.
Ciasto: 1. Z mąki, jajka, wody i szczypty soli ugnieść ciasto. Ja użyłam do tego robota kuchennego. 2. Podzielić ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkować. Wykroić krążki i nakładać farsz łyżką, po czym zlepić pierogi. rada: Pierogi lepiej się zlepiają gdy zwilżymy wodą palec, którym później przesuniemy po połowie wyciętego z ciasta kółka. Można nalac troszkę wody na spodeczek i korzystać z niej przy lepieniu. :) 3. Gotować pierogi w lekko osolonej wodzie dopóki nie zaczną wypływać na wierzch.
Podawać ugotowane polane ulubioną okrasą lub podsmażone. Smacznego! :)