Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święta. Polecam
garnek, wałek, szklanka, łyżeczka, łyżka cedzakowa, miska, nóż, patelnia,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 469
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 146
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 902
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 350
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 469
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 146
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 902
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 350
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16348
Składniki
Przygotowanie farszu; Grzyby suszone zalać gorącą wodą i moczyć przez 1,5 godziny, nastepnie ugotować, odcedzić, wystudzić i drobno pokroić. Kapustę zalać zimną wodą i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić na sitku , wystudzić i posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę , podsmażyć do zeszklenia na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Wszystkie składniki przełożyć do miski , doprawić do smaku i wymieszać do połączenia składników. Przygotowanie ciasta na pierogi; Do miski przesypać mąkę, dodać sól i wymieszać. Stopniowo wlewać gorącą wodę, połączyć delikatnie z ciastem, wlać jajko wcześniej rozbełtane z dodatkiem oleju i wyrobić gładkie, jednolite i elastyczne ciasto. Ciasto wałkować na cienkie placki, wycinać kółka, nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi. Pierogi układać na czystym ręczniku ( ścierce ). Gotowe pierogi zakryć drugą ścierką by nie wysychały. Wkładać porcjami na gotującą , osoloną wodę. Gotować kilka minut od momentu wypłynięcia około 5 minut. w zależności od grubości ciasta. Ugotowane pierogi wyjmować łyżką cedzakową i podawać okraszane skwarkami z boczku i podsmażoną cebulką. Smacznego.
Pierogi gotowe do podania.