Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu pyszne:)
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 28
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 38
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2727
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 28
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 38
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2727
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości (jeśli jest bardzo kwaśna to wcześniej przepłukać). Ostudzić, odcisnąć i przepuścić przez maszynkę razem z mięsem.
Jedną cebulę posiekać w drobną kosteczkę, zrumienić na łyżce oleju, dodać mięso z kapustą i chwilę razem smażyć, w między czasie doprawić do smaku. Ostudzić, dodać jedno jajko i bułkę tartą, aby uzyskać spoistą masę.
Z mąki, żółtka, wody i oleju zagnieść miękkie sprężyste ciasto, rozwałkować. Foremką do pierogów wycinamy kółka, nadziewamy farszem i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut od wypłynięcia.
Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek i cebulę, chwilę razem smażymy i polewamy tym gorące pierogi. Życzę smacznego