Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą i pieczarkami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5326
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12890
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5326
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12890
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4629
Składniki
Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z kapustą doprawić solą oraz pierzem i całość przesmażyć jeszcze kilka minut. Z mąki, ciepłej wody, roztopionego masła zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko cienko rozwałkować i za pomocą szklanki lub literatki wyciąć kółka. Do każdego kółka włożyć pełną łyżeczkę farszu i skleić. Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Okrasić cebulką lub podsmażyć. Smacznego!