Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi , najlepiej smakują odsmażone na oleju
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9863
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1630
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 600
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3767
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9863
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1630
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 600
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3767
Składniki
przygotować farsz. Ugotować kaszę gryczaną. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, poddusić na oleju. Kapustę gotować w wodzie ok. 10min , odcisnąć. Posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem
Zagnieść ciasto ( jeśli ktoś ma to w maszynie do chleba), połowę ciasta rozwałkować ( drugą połowę przykryć ściereczką, żeby nie wyschła). Wykroić kółka. Napełnić farszem, zalepić. Pierogi wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować do wypłynięcia. Można jeść od razu, ale najlepsze są po odsmażeniu.
Oczywiście można dodać grzyby leśne zamiast pieczarek.