Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi , najlepiej smakują odsmażone na oleju
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 429
Składniki
przygotować farsz. Ugotować kaszę gryczaną. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, poddusić na oleju. Kapustę gotować w wodzie ok. 10min , odcisnąć. Posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem
Zagnieść ciasto ( jeśli ktoś ma to w maszynie do chleba), połowę ciasta rozwałkować ( drugą połowę przykryć ściereczką, żeby nie wyschła). Wykroić kółka. Napełnić farszem, zalepić. Pierogi wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować do wypłynięcia. Można jeść od razu, ale najlepsze są po odsmażeniu.
Oczywiście można dodać grzyby leśne zamiast pieczarek.