Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi , najlepiej smakują odsmażone na oleju
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1840
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4703
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1840
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4703
Składniki
przygotować farsz. Ugotować kaszę gryczaną. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, poddusić na oleju. Kapustę gotować w wodzie ok. 10min , odcisnąć. Posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem
Zagnieść ciasto ( jeśli ktoś ma to w maszynie do chleba), połowę ciasta rozwałkować ( drugą połowę przykryć ściereczką, żeby nie wyschła). Wykroić kółka. Napełnić farszem, zalepić. Pierogi wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować do wypłynięcia. Można jeść od razu, ale najlepsze są po odsmażeniu.
Oczywiście można dodać grzyby leśne zamiast pieczarek.