Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi , najlepiej smakują odsmażone na oleju
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 255
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104566
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9078
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 255
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104566
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9078
Składniki
przygotować farsz. Ugotować kaszę gryczaną. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, poddusić na oleju. Kapustę gotować w wodzie ok. 10min , odcisnąć. Posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem
Zagnieść ciasto ( jeśli ktoś ma to w maszynie do chleba), połowę ciasta rozwałkować ( drugą połowę przykryć ściereczką, żeby nie wyschła). Wykroić kółka. Napełnić farszem, zalepić. Pierogi wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować do wypłynięcia. Można jeść od razu, ale najlepsze są po odsmażeniu.
Oczywiście można dodać grzyby leśne zamiast pieczarek.