Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tych pierogów zabierałam się od bardzo dawna. w końcu zrobiłam i bardzo wszystkim smakowały. Z podanych składników wyszło 80 pierogów.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 878
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7798
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 162
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 158
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 878
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7798
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 162
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 158
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu, wystudzić, dodać pokruszony ser,podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i ewentualnie doprawić do smaku wg własnego uznania.
Ciasto pierogowe odkrawać na mniejsze kawałki,rozwałkować na ok.3mm grubość. Szklanką wyciskać kółka,na które poukładać kuleczki farszu. Zlepiać pierogi i układać na ściereczkę aż do wykonania wszystkich pierogów.
Zagotować ok.3 l wody posolić,dodać2-3 łyżki oleju. Pierogi wrzucać partiami delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Tą ilość pierogów gotowałam dzieląc na 3 partie. Podawać ze śmietaną,polane tłuszczem i topioną cebulką, my popijamy maślanką. Smacznego -----------------