Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tych pierogów zabierałam się od bardzo dawna. w końcu zrobiłam i bardzo wszystkim smakowały. Z podanych składników wyszło 80 pierogów.
Ugotować kaszę wg przepisu, wystudzić, dodać pokruszony ser,podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz.
Wszystkie składniki dokładnie połączyć i ewentualnie doprawić do smaku wg własnego uznania.
Ciasto pierogowe odkrawać na mniejsze kawałki,rozwałkować na ok.3mm grubość.
Szklanką wyciskać kółka,na które poukładać kuleczki farszu.
Zlepiać pierogi i układać na ściereczkę aż do wykonania wszystkich pierogów.
Zagotować ok.3 l wody posolić,dodać2-3 łyżki oleju.
Pierogi wrzucać partiami delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
Tą ilość pierogów gotowałam dzieląc na 3 partie.
Podawać ze śmietaną,polane tłuszczem i topioną cebulką, my popijamy maślanką.
Smacznego
-----------------
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu, wystudzić, dodać pokruszony ser,podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i ewentualnie doprawić do smaku wg własnego uznania.
Ciasto pierogowe odkrawać na mniejsze kawałki,rozwałkować na ok.3mm grubość. Szklanką wyciskać kółka,na które poukładać kuleczki farszu. Zlepiać pierogi i układać na ściereczkę aż do wykonania wszystkich pierogów.
Zagotować ok.3 l wody posolić,dodać2-3 łyżki oleju. Pierogi wrzucać partiami delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Tą ilość pierogów gotowałam dzieląc na 3 partie. Podawać ze śmietaną,polane tłuszczem i topioną cebulką, my popijamy maślanką. Smacznego -----------------
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 60