Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tych pierogów zabierałam się od bardzo dawna. w końcu zrobiłam i bardzo wszystkim smakowały. Z podanych składników wyszło 80 pierogów.
Przepis na szybki obiad
Odsłon: 293
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 1020
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1760
Przepis na szybki obiad
Odsłon: 293
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 1020
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1760
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu, wystudzić, dodać pokruszony ser,podsmażoną cebulkę oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i ewentualnie doprawić do smaku wg własnego uznania.
Ciasto pierogowe odkrawać na mniejsze kawałki,rozwałkować na ok.3mm grubość. Szklanką wyciskać kółka,na które poukładać kuleczki farszu. Zlepiać pierogi i układać na ściereczkę aż do wykonania wszystkich pierogów.
Zagotować ok.3 l wody posolić,dodać2-3 łyżki oleju. Pierogi wrzucać partiami delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Tą ilość pierogów gotowałam dzieląc na 3 partie. Podawać ze śmietaną,polane tłuszczem i topioną cebulką, my popijamy maślanką. Smacznego -----------------