Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich wielbicieli pierogów przepis z farszem z kaszy gryczanej oraz kurkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 87
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 87
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Z podanej ilości składników wychodzi ok 20 pierogów. Farsz: Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, następnie ostudzić. Oczyszczone i umyte kurki drobno pokroić. Pokroić w kostkę jedną cebulę i czosnek. Kurki, cebulę i czosnek podsmażyć na patelni przez ok. 4-5 minut. Kaszę, kurki, cebulę i czosnek wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto: Wszystkie składniki (mąka, jajko i woda) umieścić w misce i wyrobić miękkie ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę mąki. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Za pomocą szklanki wycinać koła. Pierogi nadziewać farszem i zlepiać, odkładać na ściereczkę albo blat oprószony mąką. Zagotować wodę w dużym garnku. Posolić oraz dodać odrobinę oleju. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia. Drugą cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Pierogi podawać z podsmażoną cebulką lub skwarkami. Smacznego!