Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich wielbicieli pierogów przepis z farszem z kaszy gryczanej oraz kurkami.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6962
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30441
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29194
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6962
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30441
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29194
Składniki
Z podanej ilości składników wychodzi ok 20 pierogów. Farsz: Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, następnie ostudzić. Oczyszczone i umyte kurki drobno pokroić. Pokroić w kostkę jedną cebulę i czosnek. Kurki, cebulę i czosnek podsmażyć na patelni przez ok. 4-5 minut. Kaszę, kurki, cebulę i czosnek wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto: Wszystkie składniki (mąka, jajko i woda) umieścić w misce i wyrobić miękkie ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę mąki. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Za pomocą szklanki wycinać koła. Pierogi nadziewać farszem i zlepiać, odkładać na ściereczkę albo blat oprószony mąką. Zagotować wodę w dużym garnku. Posolić oraz dodać odrobinę oleju. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia. Drugą cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Pierogi podawać z podsmażoną cebulką lub skwarkami. Smacznego!