Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni polskiej mamy mnóstwo ciekawych przepisów na pierogi, jednak wiele z nich nie jest odpowiednia dla wegan. Tym razem prezentujemy ciekawy pomysł na pierogi z kaszą i pieczarkami, które możesz ugotować, upiec i z pewnością nie znajdziesz w nich sera ani mięsa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Do miski lub na stolnicę wsyp przesianą mąkę, dodaj olej, sól oraz gorącą wodę. Wymieszaj najpierw łyżką, a następnie zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je szczelnie w folię spożywczą i odłóż na pół godziny.
Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (do miękkości), po czym odsącz. Obierz i drobno posiekaj cebulkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz wybranymi przyprawami i duś przez kilka minut, aż płyn z pieczarek odparuje. Dodaj kaszę gryczaną do pieczarek i dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz bardzo się rozpada, możesz dodać łyżkę bułki tartej.