Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni polskiej mamy mnóstwo ciekawych przepisów na pierogi, jednak wiele z nich nie jest odpowiednia dla wegan. Tym razem prezentujemy ciekawy pomysł na pierogi z kaszą i pieczarkami, które możesz ugotować, upiec i z pewnością nie znajdziesz w nich sera ani mięsa.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4370
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7320
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4370
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7320
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85640
Składniki
Do miski lub na stolnicę wsyp przesianą mąkę, dodaj olej, sól oraz gorącą wodę. Wymieszaj najpierw łyżką, a następnie zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je szczelnie w folię spożywczą i odłóż na pół godziny.
Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (do miękkości), po czym odsącz. Obierz i drobno posiekaj cebulkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz wybranymi przyprawami i duś przez kilka minut, aż płyn z pieczarek odparuje. Dodaj kaszę gryczaną do pieczarek i dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz bardzo się rozpada, możesz dodać łyżkę bułki tartej.