Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni polskiej mamy mnóstwo ciekawych przepisów na pierogi, jednak wiele z nich nie jest odpowiednia dla wegan. Tym razem prezentujemy ciekawy pomysł na pierogi z kaszą i pieczarkami, które możesz ugotować, upiec i z pewnością nie znajdziesz w nich sera ani mięsa.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165698
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165698
Składniki
Do miski lub na stolnicę wsyp przesianą mąkę, dodaj olej, sól oraz gorącą wodę. Wymieszaj najpierw łyżką, a następnie zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je szczelnie w folię spożywczą i odłóż na pół godziny.
Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (do miękkości), po czym odsącz. Obierz i drobno posiekaj cebulkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz wybranymi przyprawami i duś przez kilka minut, aż płyn z pieczarek odparuje. Dodaj kaszę gryczaną do pieczarek i dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz bardzo się rozpada, możesz dodać łyżkę bułki tartej.