Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni polskiej mamy mnóstwo ciekawych przepisów na pierogi, jednak wiele z nich nie jest odpowiednia dla wegan. Tym razem prezentujemy ciekawy pomysł na pierogi z kaszą i pieczarkami, które możesz ugotować, upiec i z pewnością nie znajdziesz w nich sera ani mięsa.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 803
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 803
Składniki
Do miski lub na stolnicę wsyp przesianą mąkę, dodaj olej, sól oraz gorącą wodę. Wymieszaj najpierw łyżką, a następnie zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je szczelnie w folię spożywczą i odłóż na pół godziny.
Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (do miękkości), po czym odsącz. Obierz i drobno posiekaj cebulkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz wybranymi przyprawami i duś przez kilka minut, aż płyn z pieczarek odparuje. Dodaj kaszę gryczaną do pieczarek i dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz bardzo się rozpada, możesz dodać łyżkę bułki tartej.