Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni polskiej mamy mnóstwo ciekawych przepisów na pierogi, jednak wiele z nich nie jest odpowiednia dla wegan. Tym razem prezentujemy ciekawy pomysł na pierogi z kaszą i pieczarkami, które możesz ugotować, upiec i z pewnością nie znajdziesz w nich sera ani mięsa.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Do miski lub na stolnicę wsyp przesianą mąkę, dodaj olej, sól oraz gorącą wodę. Wymieszaj najpierw łyżką, a następnie zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je szczelnie w folię spożywczą i odłóż na pół godziny.
Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (do miękkości), po czym odsącz. Obierz i drobno posiekaj cebulkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz wybranymi przyprawami i duś przez kilka minut, aż płyn z pieczarek odparuje. Dodaj kaszę gryczaną do pieczarek i dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz bardzo się rozpada, możesz dodać łyżkę bułki tartej.