Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pierogi ? jakie najbardziej ? moje ulubione to oczywiście ruskie ale lubię spróbować czegoś nowego i po eksperymentować
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21447
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 49
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 117
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21447
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 49
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 117
Składniki
Ugotować kasze i ostudzić, następnie dodać twaróg oraz podsmażoną na rumiano cebulkę. Całość wymieszać rękoma na jednolitą masę
Gdy mamy już farsz wtedy przygotować ciasto na pierogi, odstawić na pięć minut aby odpoczęło, po wyznaczonym czasie rozwałkować na cienki placek i szklanką wycinać kółka
Jak już ciasto przygotowane i mamy kółeczka wtedy na każde nakładać solidną łyżkę farszu i sklejamy dowolnie
Przygotowane pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody i na wolnym ogniu gotować 2-3 minuty chyba że ktoś ma grubsze ciasto wtedy do 5 minut, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Pierogi można podawać z podsmażoną cebulką