Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny przepis na pierogi. Tym razem nadzieniem jest kasza gryczana z twarogiem i cebulką. Można je podać okraszone lub odsmażane z surówką. Pierogi te robiłam jakiś czas temu ale dopiero wrzucam przepis, może kogoś zainspiruje do działania i zrobienia u siebie w domu.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 998
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1061
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 998
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1061
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Składniki
Składniki ciasta połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Zakryć je ciepłą miską ( u mnie szklana ) i zostawić aby ciasto odpoczęło na 30 minut. Gdy ciasto odpoczywa wymieszać składniki farszu ( musi być dobrze wyczuwalny pieprz i sól, bo wtedy pierogi będą mdłe ). Po upływie tego czasu wałkować ciasto, wycinać kółka i kłaść na nie porcje farszu. Zlepiać pierogi i układać na ściereczce przykrywając drugą aby pierogi nie wysychały. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Gdy wypłyną gotować kilka minut a potem wyjmować łyżka cedzakową. Pierogi można okrasić lub podsmażyć i podać z ulubioną surówką.