Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny przepis na pierogi. Tym razem nadzieniem jest kasza gryczana z twarogiem i cebulką. Można je podać okraszone lub odsmażane z surówką. Pierogi te robiłam jakiś czas temu ale dopiero wrzucam przepis, może kogoś zainspiruje do działania i zrobienia u siebie w domu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35036
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 360
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 93
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35036
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 360
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 93
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Składniki
Składniki ciasta połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Zakryć je ciepłą miską ( u mnie szklana ) i zostawić aby ciasto odpoczęło na 30 minut. Gdy ciasto odpoczywa wymieszać składniki farszu ( musi być dobrze wyczuwalny pieprz i sól, bo wtedy pierogi będą mdłe ). Po upływie tego czasu wałkować ciasto, wycinać kółka i kłaść na nie porcje farszu. Zlepiać pierogi i układać na ściereczce przykrywając drugą aby pierogi nie wysychały. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Gdy wypłyną gotować kilka minut a potem wyjmować łyżka cedzakową. Pierogi można okrasić lub podsmażyć i podać z ulubioną surówką.