Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny przepis na pierogi. Tym razem nadzieniem jest kasza gryczana z twarogiem i cebulką. Można je podać okraszone lub odsmażane z surówką. Pierogi te robiłam jakiś czas temu ale dopiero wrzucam przepis, może kogoś zainspiruje do działania i zrobienia u siebie w domu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10543
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4694
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10543
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4694
Składniki
Składniki ciasta połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Zakryć je ciepłą miską ( u mnie szklana ) i zostawić aby ciasto odpoczęło na 30 minut. Gdy ciasto odpoczywa wymieszać składniki farszu ( musi być dobrze wyczuwalny pieprz i sól, bo wtedy pierogi będą mdłe ). Po upływie tego czasu wałkować ciasto, wycinać kółka i kłaść na nie porcje farszu. Zlepiać pierogi i układać na ściereczce przykrywając drugą aby pierogi nie wysychały. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Gdy wypłyną gotować kilka minut a potem wyjmować łyżka cedzakową. Pierogi można okrasić lub podsmażyć i podać z ulubioną surówką.