Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na wyborne i smaczne pierogi. Polecam ten przepis.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Twaróg pokruszyć lub rozgnieść widelcem. Liście mięty drobno posiekać. Kaszę wymieszać z twarogiem, miętą i roztrzepanym jajkiem. Doprawić do smaku solą i cukrem i odłożyć. Żółtko wrzucić do miski i dolewać wrzątek stale mieszając by nie powstała jajecznica. Mąkę wymieszać z solą, wyłożyć kopczyk na stolnicy, zrobić na środku wgłębienie i wylać żółtko z wrzątkiem. Lekko zarobić łyżką i zostawić do przestygnięcia. Następnie wyrobić gładkie ciasto, rozwałkować cieniutko partiami i wycinać szklanką krążki. Na środku każdego krążka kłaść przygotowany farsz, zlepiać dokładnie brzegi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietaną i posypanym cukrem brązowym. SMACZNEGO.