Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od dawna chodził za mną jakiś kulinarny eksperyment, ponieważ w mojej kuchni ostatnio przeważały tradycyjne domowe obiady. Kiedy trafiłam przypadkiem na przepis na pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą, od razu wiedziałam, że to będzie nasz kolejny obiad :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 434
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2605
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 434
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2605
Składniki
Farsz: Na patelni rozgrzałam miód. Dodałam drobno posiekane cebule i karmelizowałam kilka minut. Dodałam pokrojoną kaszankę i smażyłam do jej rozpadnięcia. Na koniec osoliłam i dodałam dużo pieprzu. Odstawiłam do ostygnięcia.
Ciasto: Na stolnicę przesiałam mąkę, sól, wbiłam jajko, dolałam olej i zagniotłam ciasto podlewając wodą. Na początku ciasto musi Wam się wydawać za luźne. Podsypując niewielką ilością mąki, rozwałkowałam ciasto na grubość 1-2 milimetrów. Szklanką wykrawałam kółka i od razu nakładałam na nie farsz. Jeśli ciasto wyschło i pierogi nie chcą się zlepiać, musicie palcem zwilżonym w wodzie przetrzeć brzegi ciasta.
Zlepione pierogi wrzucałam na osolony wrzątek i gotowałam 1,5 - 2 minuty od wypłynięcia. Przepis na 40 - 45 pierogów.