Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam te pierożki. Są pyszne. Podane z przesmażoną cebulką....palce lizać.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Kaszankę wyjąć z osłonki. Wyłożyć na patelnię i podlać gorącą wodą ok 1/4 szklanki. Zagrzać i dokładnie pomieszać. Dodać pieprz do smaku i majeranek. Farsz ma być nie bardzo ścisły. Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką ok 15 min. Gwarantuję, że ciasto będzie sprężyste i łatwe do wałkowania, a pierogi nie będą się przylepiać. Ciasto podzielić na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać. Wrzucać pierogi na gotującą się i osoloną wodę. Gotować ok 2-3 min. Pierogi mają wypłynąć. Gorące pierogi odkładać na półmisek. Podawać z przesmażoną, zeszkloną na oleju cebulką. Smacznego.