Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam te pierożki. Są pyszne. Podane z przesmażoną cebulką....palce lizać.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Składniki
Kaszankę wyjąć z osłonki. Wyłożyć na patelnię i podlać gorącą wodą ok 1/4 szklanki. Zagrzać i dokładnie pomieszać. Dodać pieprz do smaku i majeranek. Farsz ma być nie bardzo ścisły. Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką ok 15 min. Gwarantuję, że ciasto będzie sprężyste i łatwe do wałkowania, a pierogi nie będą się przylepiać. Ciasto podzielić na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać. Wrzucać pierogi na gotującą się i osoloną wodę. Gotować ok 2-3 min. Pierogi mają wypłynąć. Gorące pierogi odkładać na półmisek. Podawać z przesmażoną, zeszkloną na oleju cebulką. Smacznego.