Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam te pierożki. Są pyszne. Podane z przesmażoną cebulką....palce lizać.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 860
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 860
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Składniki
Kaszankę wyjąć z osłonki. Wyłożyć na patelnię i podlać gorącą wodą ok 1/4 szklanki. Zagrzać i dokładnie pomieszać. Dodać pieprz do smaku i majeranek. Farsz ma być nie bardzo ścisły. Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką ok 15 min. Gwarantuję, że ciasto będzie sprężyste i łatwe do wałkowania, a pierogi nie będą się przylepiać. Ciasto podzielić na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać. Wrzucać pierogi na gotującą się i osoloną wodę. Gotować ok 2-3 min. Pierogi mają wypłynąć. Gorące pierogi odkładać na półmisek. Podawać z przesmażoną, zeszkloną na oleju cebulką. Smacznego.