Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie pierogi, smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 624
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20210
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 476
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 624
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20210
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 476
Składniki
1.Kapustę ugotować do miękkości ok. 10-15 minut, odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać. 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do kapusty. 3. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. 4. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. 5. Rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką krążki. 6. Na krążki nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie "szczypanki"
Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podawać polane oliwą z oliwek.