Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie pierogi, smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6835
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8569
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 186
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1168
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6835
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8569
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 186
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1168
Składniki
1.Kapustę ugotować do miękkości ok. 10-15 minut, odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać. 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do kapusty. 3. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. 4. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. 5. Rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką krążki. 6. Na krążki nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie "szczypanki"
Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podawać polane oliwą z oliwek.