Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1260

Dodano:

Odsłon: 3595

Tradycyjne polskie pierogi, smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia.

Składniki

  • CIASTO
  • Mąka pszenna 1/2 kg
  • Jajko 1 szt
  • Olej 2-3 łyżki
  • Woda 1 szklanka
  • FARSZ
  • Kapusta kiszona 1/2 kg
  • Cebula 1 szt
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
  • Sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi z kiszoną kapustą

Przygotowanie

  1. 1.Kapustę ugotować do miękkości ok. 10-15 minut, odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać.
    2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do kapusty.
    3. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

    4. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody.
    5. Rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką krążki.
    6. Na krążki nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie "szczypanki"


  2. Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody.

    Podawać polane oliwą z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 10 listopada 2017 Pyszne..kocham pierogi z farszem z kiszonej...tylko nie chce się robić:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń