Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie pierogi, smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 292
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2228
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 982
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 292
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2228
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 982
Składniki
1.Kapustę ugotować do miękkości ok. 10-15 minut, odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać. 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do kapusty. 3. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. 4. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. 5. Rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką krążki. 6. Na krążki nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie "szczypanki"
Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podawać polane oliwą z oliwek.