Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie pierogi, smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 30
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 55
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 30
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 55
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Składniki
1.Kapustę ugotować do miękkości ok. 10-15 minut, odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać. 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do kapusty. 3. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. 4. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. 5. Rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką krążki. 6. Na krążki nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie "szczypanki"
Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podawać polane oliwą z oliwek.