Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi nie tylko na kolację Wigilijną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118377
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3133
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118377
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3133
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1596
Składniki
Kapustę ugotować do miękkości. Odcisnąć, przepuścić przez maszynkę do mięsa z sitkiem o dużych otworach. Jeszcze można odcisnąć. Dodać usmażoną cebulę, popieprzyć i wymieszać.(Ja zrobiłam 50 kulek)
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na części,przykryć ściereczką.Brać porcjami i wałkować.Wykrawać większe kółka. Kłaść na praskę do pierogów,nakładać farsz i zlepiać pierogi.Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. Po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min. Przed wyjęciem, polać szklanką zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz albo tackę do ostygnięcia.(potem można zamrozić).
Podawać polane usmażoną cebulką.