Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z farszem z delikatnego mięsa z kurczaka oraz warzyw to prosty sposób pyszne danie obiadowe, które posmakuje każdemu.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Do miski dodać 200 g mąki, 1 łyżkę oleju i zaparzyć 1/2 szklanki gorącej wody. Składniki dobrze rozetrzeć, wymieszać. Po przestygnięciu dodać resztę mąki, 1/2 szklanki letniej wody, jajko oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki wyrobić na jednolite i gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odstawić na 30 minut.
1 cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złotobrązowo na oleju. Ćwiartki z kurczaka z rosołu obrać ze skóry, mięso oddzielić od kości. Mięso z kurczaka, 1 marchewkę oraz 1 pietruszkę zmielić razem w maszynce do mielenia mięsa. Następnie do zmielonego mięsa i warzyw dodać podsmażoną cebulkę i dokładnie wymieszać. Farsz doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Ciasto podzielić na mniejsze części. Następnie rozwałkowywać na cienkie placki i przy pomocy kubka lub szklanki wycinać koła. Na każde wycięte kółko nakładać wcześniej przygotowywany farsz i dokładnie zalepiać brzegi. W garnku zagotować wodę, doprawić solą do smaku i wymieszać. Zmniejszyć ogień i partiami wrzucać wcześniej przygotowane pierogi, zamieszać. Od czasu wypłynięcia pierogów na wierzch gotować je jeszcze ok. 3-4 minuty. Ugotowane pierogi wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na durszlak lub talerz.
2-3 cebulki obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone cebulki i podsmażyć na złotobrązowy, zarumieniony kolor. Pierogi z farszem z kurczaka podawać udekorowane podsmażoną cebulką. Smacznego!