Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak mawia mój syn "podobnie jak Indianie z pozyskanej tuszy zjadamy wszystko co może zjeść człowiek" Pierogi z lekkiego z sarniny tym razem połączone z aromatem ziół i leśnych grzybów które idealnie komponują się ze smakiem dzikiego mięsa.
Przepis dnia
Danie mięsne z dodatkiem warzyw i pysznego sosu.
Odsłon: 5687
To bardzo dobra i tania potrawa obiadowa. Na pewno będzie to doskonałe danie...
Odsłon: 2995
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2105
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 1825
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 291
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli s...
Odsłon: 2755
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 1935
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2105
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 1825
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 291
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli s...
Odsłon: 2755
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 1935
Składniki
Najlepiej na noc przygotować farsz - ugotować lekkie, kiszoną kapustę, boczek i suszone grzyby. Kapustę i grzyby odcedzamy na durszlaku. Zimną kapustę odciskamy z nadmiaru soku. Wszystkie składniki farszu mielimy w maszynce do mięsa (kapustę na grubym oczku). Przyprawiamy do smaku przyprawami, pozostawiamy na noc w lodówce.
Ciasto: na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy sól, masło i kefir. Robimy wgłębienie i stopniowo dolewamy gorącą wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Ciasto zagniatamy w kulę. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 30 minut.
Z ciasta robię wałeczek odcinam kawałki, wałkuję placuszki, nakładam farsz i zlepiam pierogi. Pierogi gotuję we wrzącej, osolonej wodzie po 10 sztuk około 5 minut od chwili wypłynięcia.
Pierogi można polać okrasą.
Pierogi można podać z wody okraszone skwarkami lub odsmażone z kubkiem czystego czerwonego barszczu.
Można je również przyrządzić z wieprzowych lub wołowych płuc.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Tarta z cukinią
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...
Odsłon: 8
Krokiety bolognese
W nawale dzisiejszych zajęć, znalazłem chwilę aby wklepać przepis. Post, jak...
Odsłon: 18