Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak mawia mój syn "podobnie jak Indianie z pozyskanej tuszy zjadamy wszystko co może zjeść człowiek" Pierogi z lekkiego z sarniny tym razem połączone z aromatem ziół i leśnych grzybów które idealnie komponują się ze smakiem dzikiego mięsa.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5447
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47920
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5447
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47920
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Składniki
Najlepiej na noc przygotować farsz - ugotować lekkie, kiszoną kapustę, boczek i suszone grzyby. Kapustę i grzyby odcedzamy na durszlaku. Zimną kapustę odciskamy z nadmiaru soku. Wszystkie składniki farszu mielimy w maszynce do mięsa (kapustę na grubym oczku). Przyprawiamy do smaku przyprawami, pozostawiamy na noc w lodówce.
Ciasto: na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy sól, masło i kefir. Robimy wgłębienie i stopniowo dolewamy gorącą wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Ciasto zagniatamy w kulę. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 30 minut.
Z ciasta robię wałeczek odcinam kawałki, wałkuję placuszki, nakładam farsz i zlepiam pierogi. Pierogi gotuję we wrzącej, osolonej wodzie po 10 sztuk około 5 minut od chwili wypłynięcia.
Pierogi można polać okrasą.
Pierogi można podać z wody okraszone skwarkami lub odsmażone z kubkiem czystego czerwonego barszczu.
Można je również przyrządzić z wieprzowych lub wołowych płuc.