Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 216
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 142
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 522
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 216
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 142
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 522
Składniki
do mąki dodać pół łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.
ziemniaki gotujemy do miękkości w wodzie z solą. studzimy. Mięso smażymy, doprawiamy. Następnie dodajemy usmażoną na złoto cebulkę.całośc doprawiamy majerankiem,pieprzem, i pozostałymi przyprawami.ubijamy praską.
rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut
drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy i nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.