Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi -z mięsa i ziemniaków

pierogi -z mięsa i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 384

Dodano:

Odsłon: 292

warto spróbować.

Składniki

  • pół kilo mąki
  • pół kilo ziemniaków
  • pół kilo mielonego mięsa wieprzowego
  • majeranek
  • cebula
  • sól,pieprz
  • lubczyk
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
pierogi -z mięsa i ziemniaków

Przygotowanie

  1. do mąki dodać pół łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.

  2. ziemniaki gotujemy do miękkości w wodzie z solą. studzimy.
    Mięso smażymy, doprawiamy. Następnie dodajemy usmażoną na złoto cebulkę.całośc doprawiamy majerankiem,pieprzem, i pozostałymi przyprawami.ubijamy praską.

  3. rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut

  4. drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy i nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń