Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1315
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36678
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3889
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 580
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3016
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1315
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36678
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3889
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 580
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3016
Składniki
do mąki dodać pół łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.
ziemniaki gotujemy do miękkości w wodzie z solą. studzimy. Mięso smażymy, doprawiamy. Następnie dodajemy usmażoną na złoto cebulkę.całośc doprawiamy majerankiem,pieprzem, i pozostałymi przyprawami.ubijamy praską.
rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut
drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy i nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.