Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejny przepis jako danie obiadowe a są to pierogi z mięsa które gotowaliśmy w rosole, po przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 104
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1692
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 104
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1692
Składniki
Wyjęte z rosołu mięso odstawić aby ostygło a następnie oddzielić mięso od kości
Oddzielone od kości mięso zmielić dodać całe jajko, przyprawy, czosnek pokrojony drobno oraz cebulę podsmażoną na lekko brązowy kolor. Całość wyrobić ręką na jednolitą masę
Gdy farsz mięsny przygotowany wtedy przygotować ciasto na pierogi, na każdy krążek nakładać solidną łyżeczkę farszu i sklejać dowolnie, posklejane ułożyć na ścierce. do gotującej osolonej wody wkładać pierogi i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 3 - 5 minut
Gotowe pierogi można podać z czym kto ma ochotę ja moje podałam z podsmażoną dymką i szczypiorem oraz kiełbasą