Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejny przepis jako danie obiadowe a są to pierogi z mięsa które gotowaliśmy w rosole, po przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 947
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1052
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2101
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 947
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1052
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2101
Składniki
Wyjęte z rosołu mięso odstawić aby ostygło a następnie oddzielić mięso od kości
Oddzielone od kości mięso zmielić dodać całe jajko, przyprawy, czosnek pokrojony drobno oraz cebulę podsmażoną na lekko brązowy kolor. Całość wyrobić ręką na jednolitą masę
Gdy farsz mięsny przygotowany wtedy przygotować ciasto na pierogi, na każdy krążek nakładać solidną łyżeczkę farszu i sklejać dowolnie, posklejane ułożyć na ścierce. do gotującej osolonej wody wkładać pierogi i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 3 - 5 minut
Gotowe pierogi można podać z czym kto ma ochotę ja moje podałam z podsmażoną dymką i szczypiorem oraz kiełbasą