Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14983

Dodano:

Odsłon: 26847

Z mięsem najlepsze.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto

    Wykonanie farszu:
    Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i podusić na tłuszczu. Mięso zmielić z bułką, dodać żółtko, cebulę i przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

    Wykonanie pierogów:
    Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać szklanką kółka, kłaść nadzienie i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie i podawać okraszone tłuszczem z cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń