Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsem najlepsze.
Wykonanie ciasta:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto
Wykonanie farszu:
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i podusić na tłuszczu. Mięso zmielić z bułką, dodać żółtko, cebulę i przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Wykonanie pierogów:
Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać szklanką kółka, kłaść nadzienie i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie i podawać okraszone tłuszczem z cebulką.
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243657
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 285
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 59
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 285
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 59
Składniki
Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto Wykonanie farszu: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i podusić na tłuszczu. Mięso zmielić z bułką, dodać żółtko, cebulę i przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie pierogów: Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać szklanką kółka, kłaść nadzienie i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie i podawać okraszone tłuszczem z cebulką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 74
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 51