Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie próbowałyście tego właśnie ciasta na pierogi- to serdecznie polecam. Jest mięciutkie, elastyczne, z łatwością się klei. To dodatek masła sprawia, że jest własnie takie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231838
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231838
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4996
Składniki
Do miski przesiać mąkę. Zrobić w niej dołek, dodać sól. W póitrowym garnuszku rozmieszać masło z wrzącą wodą. Wlać do mąki i energicznie mieszać drewanianą łyżką by się nie poparzyć. Po lekkim przestygnięciu, przełożyć ciasto na blat i dokładnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć na pół godziny by ciasto "odpoczęło". Po tym czasie cienko wałkować i wykrawać foremką kółka.
Ugotowane mięso obrać z kości i skóry. Zmielić razem zcebulką i tartą bułką lub bułką namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą. Dodać całe jajko, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wymieszać i nadziewać pierogi. Gotować 2-3 minuty po wypłynięciu. Podawaź z cebulką lub zrumienionym boczkiem.