Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1250
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5777
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18377
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1250
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5777
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18377
Składniki
Farsz: Ćwiartki ze schabem gotujemy jak na rosół z dodatkiem warzyw i przypraw.
Gdy mięso jest miękkie zostawiamy do ostygnięcia.
Wystygnięte mięso wraz z warzywami mielimy w maszynce. Drobno kroimy cebulę i podsmażamy na tłuszczu - dodajemy do mięsa. Przyprawiamy wg uznania i razem wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Ciasto: Wsypujemy mąkę i sól do miski. Rozpuszczamy masło w ciepłej wodzie i wlewamy do mąki. Natychmiast ugniatamy ok. 10 minut, aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Przykrywamy ugniecione ciasto ściereczką i zostawiamy na pół godziny aby odpoczęło. Po upływie czasu wałkujemy porcje ciasta, wykrajamy za pomocą szklanki kółka, nakładamy farsz i kleimy pierogi. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Po ugotowaniu okraszamy smażoną cebulką. Smacznego!!!