Smaker
Dodaj przepis
  • Smaker.pl
  • Przepisy
  • Dania główne
  • Pierogi z mięsem
  • Dania główne
  • Przepis na
Odsłon: 9712 20.03.2021

Pierogi z mięsem

do 30 min
30 min
3-4 osoby
3-4 os.
agnes72
agnes72

Dziś jest niby dzień bez mięsa, no cóż jednak już wczoraj miałam plany na dzisiejszy obiad tak więc powstały pierogi z mięsem mielonym z łopatki wieprzowej. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam lepić pierogi.

REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Przygotowanie

1

Na początku przygotowujemy farsz mięsny do pierogów, Na patelnię wlać olej dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę i na średnim ogniu podsmażyć ją do czasu aż cebula się zeszkli, mieszając cały czas aby cebula się nie spaliła. Jak już cebula jest zeszklona dodać mięso zmielone maszynką o drobnym sitku, na mięso wsypać przyprawy i podsmażyć do czasu aż mięso zmieni kolor i będzie trochę soku ze smażonego mięsa. Usmażone mięso przełożyć do miski aby ostygło.

2

W czasie gdy usmażone mięso stygnie przygotować ciasto na pierogi. Do miski wsypać przesianą mąkę, wsypać sól oraz wlać mocno ciepłą wodę gotowaną, szybkim ruchem łyżki wymieszać całość aby mąka się nie sparzyła. Jak już mamy dokładnie wymieszaną mąkę z wodą wtedy wyrobić ciasto za pomocą rąk lub specjalnego robota kuchennego ( ja osobiście wolę ręcznie ponieważ muszę czuć ciasto w czasie wyrabiania ). Gdy ciasto jest już wyrobione i nie klei się do miski wlać olej i wyrabiać tak długo aż ciasto wchłonie cały dodany olej. Gotowe ciasto odstawić pod przykrytą ściereczką aby odpoczęło.

3

W czasie gdy ciasto odpoczywa a mięso na farsz jest już zimne doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem czarnym, wbić dwa całe jajka i dokładnie wymieszać za pomocą widelca ugniatając, następnie dodać bułkę tartą i wyrobić na jednolitą masę mięsną.

4

Gdy mamy już przygotowany farsz mięsny do pierogów a ciasto już odpoczęło, wtedy podzielić ciasto na dwie części lub w całości. Na stolnicę wysypać mąkę położyć ciasto, oprószyć je po wierzchu mąką i rozwałkować nie za cienko ( tak na około pół centymetra ma być ciasto ). Z rozwałkowanego ciasta szklanką wycinać kółka. Ciasto jest bardzo miękkie i elastyczne.

5

Do ręki brać każde kółeczko wycięte szklanką, nałożyć sporą łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu mięsnego i zlepiać pierogi zaczynając od środka następnie po kolei boki. Pierogi można zwijać jak kto chce ja tym razem przygotowałam wielkie uszy. Gotowe pierogi ułożyć na ściereczce. A w międzyczasie gdy lepimy resztę pierogów nastawić w garnku wodę oczywiście soląc ją i doprowadzić do zagotowania się wody.

6

Jak już woda się zagotowała wtedy zmniejszyć ogień wkładać na gorącą wodę po dziesięć pierogów ( w zależności od wielkości garnka ) i zagotować. Gdy pierogi wypłyną już na wierzch zmniejszyć gaz i na wolnym ogniu gotować pierogi przez pięć minut. Po tym czasie pierogi wyciągać z wody za pomocą łyżki cedzakowej aby pozbyć się nadmiaru wody. Ocieknięte z wody pierogi układać na talerzu najlepiej aby nie leżał jeden na drugim ponieważ w czasie stygnięcia się posklejają.

7

Ugotowane jeszcze gorące pierogi podałam z podsmażonym boczkiem wędzonym parzonym. Wyszły bardzo smaczne ciasto mięciutkie i delikatne a farsz mięsny nie jest suchy lecz wilgotny a co najważniejsze farsz nie oddziela się od ciasta pierogowego. Serdecznie polecam dla lubiących pierogi jak również dla rodzin. Z podanego przepisu wyszło mi czterdzieści sztuk pierogów, jeżeli ktoś ma większą rodzinę wystarczy zwiększyć produkty nam na trzy osoby w zupełności wystarczyło a nawet jeszcze zostało. Pierogi można również zajadać na zimno lub jeśli lubicie to podsmażone na rumiany kolor.

Zapraszam na mojego bloga!

Przepis w Waszym wykonaniu (6)

Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Kochasz gotować?

Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!

Polecane przepisy

pierogi z mięsem magdy gesler

Wiech_K
Wiech_K
Dania główne

Fasolka po bretońsku wg Magdy Gessler

Dania główne Fasolka po bretońsku wg Magdy Gessler

Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...

  • Pomidorowa
  • Warzywa
  • Fasolka
  • Papryka
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Majeranek
  • Kiełbasy

Odsłon: 243729

> 60 min >60 min
418
GREGORHSPEED
GREGORHSPEED
Przetwory

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Przetwory Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Idealny na świąteczny barszcz z uszkami.

  • Boże Narodzenie
  • Polska
  • Warzywa
  • Buraki
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Pierogi

Odsłon: 106642

do 30 min 30 min
133
Joasiaa
Joasiaa
Przekąski

Muszelki z mięsem

Przekąski Muszelki z mięsem

Muszelki nadziewane mięsem mielonym .

  • Włoska
  • Śródziemnomorska
  • Pomidorowa
  • Makaron
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Ser
  • Mleko
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Makarony
  • Sałatki makaronowe

Odsłon: 9505

> 60 min >60 min
24

pierogi z miesem

agnieszkacrow
agnieszkacrow
Przekąski

Pierogi z mięsem

Przekąski Pierogi z mięsem

Wolę ruskie, a jeśli z mięsem to tylko podsmażane :)

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Pierogi
  • Jajka

Odsłon: 500

do 30 min 30 min
52
nikola2005
nikola2005
Przekąski

Paszteciki z mięsem

Przekąski Paszteciki z mięsem

Gdy nazbiera mi się większa ilość mięsa z rosołu robię paszteciki lub krokiet...

  • Boże Narodzenie
  • Polska
  • Warzywa
  • Papryka
  • Nabiał
  • Jajka
  • Kurczak
  • Przyprawy
  • Imbir
  • Majeranek
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 39819

do 60 min 60 min
47
agnes72
agnes72
Zupy

Flaki wołowe z wieprzowym mięsem

Zupy Flaki wołowe z wieprzowym mięsem

Kto lubi flaki ? Ja uwielbiam w każdej odsłonie robię je na różne sposoby i m...

  • Polska
  • Warzywa
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Ryby
  • Przyprawy
  • Majeranek

Odsłon: 877

do 60 min 60 min
14

klasyczne pierogi z mięsem

Magda88
Magda88
Desery

Biszkopt klasyczny

Desery Biszkopt klasyczny

zawsze go robię do ciasta z galaretką i na torta...

  • Nabiał
  • Jajka
  • Ciasta
  • Torty
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 52341

do 30 min 30 min
26
pelen_brzuszek
pelen_brzuszek
Dania główne

Klasyczne spaghetti

Dania główne Klasyczne spaghetti

Dzisiaj zapraszam na spaghetti zrobione przez mojego Męża :) Prostota, szybk...

  • Włoska
  • Śródziemnomorska
  • Makaron
  • Spaghetti
  • Warzywa
  • Przyprawy
  • Bazylia
  • Czosnek
  • Oregano
  • Makarony
  • Sałatki makaronowe

Odsłon: 5702

do 30 min 30 min
24
Wanessa
Wanessa
Wędliny

Schab w klasycznej przyprawie

Wędliny Schab w klasycznej przyprawie

Schab w przyprawie klasycznej z dodatkiem czosnku, liści laurowych i angielsk...

  • Warzywa
  • Papryka
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 890

> 60 min >60 min
2

ania stelmach pierogi z miesem

BEATA1978
BEATA1978
Dania główne

Łazanki z mięsem

Dania główne Łazanki z mięsem

Łazanki to konkretne danie, idealne o tej porze roku. Znam różne sposoby ich...

  • Włoska
  • Śródziemnomorska
  • Makaron
  • Warzywa
  • Kapusta
  • Przyprawy
  • Makarony
  • Sałatki makaronowe

Odsłon: 12183

> 60 min >60 min
80
Tradycyjna_Kuchnia
Tradycyjna_Kuchnia
Dania główne

Pierogi z mięsem

Dania główne Pierogi z mięsem

Z mięsem najlepsze.

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Mleko
  • Kurczak
  • Przyprawy
  • Pierogi
  • Ciasta
  • Bułki

Odsłon: 3050

do 60 min 60 min
48
szpileczkiibabeczkiblog
szpileczkiibabeczkiblog
Dania główne

Krokiety z mięsem

Dania główne Krokiety z mięsem

Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...

  • Boże Narodzenie
  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mleko
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Majeranek
  • Ciasta
  • Bułki
  • Szynki
  • Jajka

Odsłon: 1380

do 60 min 60 min
19

magda gessler pierogi z mięsem mielonym

agnieszkacrow
agnieszkacrow
Dania główne

Pieczona golonka - przepis Magdy Gessler

Dania główne Pieczona golonka - przepis Magdy Gessler

Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy...

  • Polska
  • Warzywa
  • Papryka
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 625978

> 60 min >60 min
739
agnieszkacrow
agnieszkacrow
Śniadania

Puszyste pancakes wg Magdy Gessler

Śniadania Puszyste pancakes wg Magdy Gessler

Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Na...

  • Nabiał
  • Jajka
  • Placki
  • Jajka

Odsłon: 16761

do 30 min 30 min
36
smaker
smaker
Dania główne

Podwójne schabowe Magdy Gessler. Lepszych jeszcze nie jadłeś

Dania główne Podwójne schabowe Magdy Gessler. Lepszych jeszcze nie jadłeś

W jednym ze swoich programów Magda Gessler zdradziła przepis na podwójne scha...

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kotlety
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 18149

do 30 min 30 min
13

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

kuchmariola63
kuchmariola63
Dania główne

Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.

Dania główne Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.

Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Tłusty czwartek
  • Komunia
  • Polska
  • Bez cukru
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kotlety
  • Ciasta
  • Surówki
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 194

do 60 min 60 min
2
agnes72
agnes72
Przekąski

Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Przekąski Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Jajka

Odsłon: 182

do 15 min 15 min
2
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
fafiatko
fafiatko
Przekąski

Szaszłyki z faszerowanej papryki

Przekąski Szaszłyki z faszerowanej papryki

coś pysznego dla każdego :)

  • Grill
  • Śródziemnomorska
  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Bez cukru
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 71

do 15 min 15 min
6
RITAcreative-
RITAcreative-
Desery

Sernik Coca Cola

Desery Sernik Coca Cola

Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...

  • Boże Narodzenie
  • Owoce
  • Nabiał
  • Ciasta
  • Serniki
  • Dżemy
  • Jajka

Odsłon: 6489

> 60 min >60 min
12
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
bozena1960
bozena1960
Przekąski

Nadziewane ziemniaczki z grilla

Przekąski Nadziewane ziemniaczki z grilla

Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...

  • Impreza
  • Grill
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 268

do 60 min 60 min
3
bozena1960
bozena1960
Dania główne

Rolada schabowa z żółtym serem

Dania główne Rolada schabowa z żółtym serem

Taką roladę schabową przygotowałam na obiad. Przepis bardzo prosty i szybki,...

  • Impreza
  • Polska
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kotlety
  • Rolady
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 70

do 60 min 60 min
3

Inne przepisy autora

Przekąski

Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Zupy

Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki

Desery

Zwykłe super ciasto z owocami

Dania główne

Pierogi z ziemniakami i cebulką zapiekaną

agnes72
agnes72
Przekąski

Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Przekąski Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Jajka

Odsłon: 182

do 15 min 15 min
2
agnes72
agnes72
Zupy

Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki

Zupy Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki

Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...

  • Polska
  • Warzywa
  • Przyprawy

Odsłon: 162

do 15 min 15 min
3
agnes72
agnes72
Desery

Zwykłe super ciasto z owocami

Desery Zwykłe super ciasto z owocami

Kto lubi zwykłe proste ciasta w wykonaniu ?

  • Polska
  • Owoce
  • Nabiał
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 5285

do 15 min 15 min
7
agnes72
agnes72
Dania główne

Pierogi z ziemniakami i cebulką zapiekaną

Dania główne Pierogi z ziemniakami i cebulką zapiekaną

Kto lubi pierogi ręka do góry, dziś wymyśliłam nową wersję pierogów na którą...

  • Polska
  • Warzywa
  • Przyprawy
  • Pierogi
  • Ciasta

Odsłon: 275

do 30 min 30 min
4
Więcej przepisów
REKLAMA
Smaker

Przepisy Dania główne

Dania główne

Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.

Dania główne

Mielone z marchewką

Dania główne

Roladki schabowe z ziemniakami

Dania główne

Zapiekane fileciki z ziemniakami

kuchmariola63
kuchmariola63
Dania główne

Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.

Dania główne Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.

Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.

  • Polska
  • Włoska
  • Węgierska
  • Śródziemnomorska
  • Dla dzieci
  • Makaron
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Makarony
  • Gulasze
  • Sałatki makaronowe
  • Szynki

Odsłon: 12

> 60 min >60 min
0
KulinarnaChwila
KulinarnaChwila
Dania główne

Mielone z marchewką

Dania główne Mielone z marchewką

Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...

  • Grecka
  • Bałkańska
  • Śródziemnomorska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Kotlety
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 19

do 30 min 30 min
1
Więcej przepisów

Ostatnio komentowane przepisy

kuchmariola63
kuchmariola63
Dania główne

Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.

Dania główne Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.

Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Tłusty czwartek
  • Komunia
  • Polska
  • Bez cukru
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kotlety
  • Ciasta
  • Surówki
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 194

do 60 min 60 min
2
agnes72
agnes72
Przekąski

Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Przekąski Kulki ziemniaczane z serem mozzarella

Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Jajka

Odsłon: 182

do 15 min 15 min
2
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
fafiatko
fafiatko
Przekąski

Szaszłyki z faszerowanej papryki

Przekąski Szaszłyki z faszerowanej papryki

coś pysznego dla każdego :)

  • Grill
  • Śródziemnomorska
  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Bez cukru
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 71

do 15 min 15 min
6
RITAcreative-
RITAcreative-
Desery

Sernik Coca Cola

Desery Sernik Coca Cola

Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...

  • Boże Narodzenie
  • Owoce
  • Nabiał
  • Ciasta
  • Serniki
  • Dżemy
  • Jajka

Odsłon: 6489

> 60 min >60 min
12
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
bozena1960
bozena1960
Przekąski

Nadziewane ziemniaczki z grilla

Przekąski Nadziewane ziemniaczki z grilla

Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...

  • Impreza
  • Grill
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 268

do 60 min 60 min
3
bozena1960
bozena1960
Dania główne

Rolada schabowa z żółtym serem

Dania główne Rolada schabowa z żółtym serem

Taką roladę schabową przygotowałam na obiad. Przepis bardzo prosty i szybki,...

  • Impreza
  • Polska
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kotlety
  • Rolady
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 70

do 60 min 60 min
3
REKLAMA
Smaker
Smaker
REKLAMA
Smaker
Dania główne
Smaker

Pierogi z mięsem

Autor:
agnes72
do 30 min
3-4 osoby

Składniki

  • ciasto :
  • 4 szklanki mąki pszennej tortowej,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 1,5 szklanki mocno ciepłej wody (szklanka pojemność 210 ml),
  • 3 łyżki oleju.
  • farsz mięsny :
  • 5 małych cebul 200 g,
  • 660 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej,
  • 1 spory ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oleju,
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego,
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa,
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • 0,5 łyżeczki soli drobnej,
  • 2 jajka rozmiar M,
  • 2 łyżki bułki tartej.

Sposób przygotowania:

1

Na początku przygotowujemy farsz mięsny do pierogów, Na patelnię wlać olej dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę i na średnim ogniu podsmażyć ją do czasu aż cebula się zeszkli, mieszając cały czas aby cebula się nie spaliła. Jak już cebula jest zeszklona dodać mięso zmielone maszynką o drobnym sitku, na mięso wsypać przyprawy i podsmażyć do czasu aż mięso zmieni kolor i będzie trochę soku ze smażonego mięsa. Usmażone mięso przełożyć do miski aby ostygło.

2

W czasie gdy usmażone mięso stygnie przygotować ciasto na pierogi. Do miski wsypać przesianą mąkę, wsypać sól oraz wlać mocno ciepłą wodę gotowaną, szybkim ruchem łyżki wymieszać całość aby mąka się nie sparzyła. Jak już mamy dokładnie wymieszaną mąkę z wodą wtedy wyrobić ciasto za pomocą rąk lub specjalnego robota kuchennego ( ja osobiście wolę ręcznie ponieważ muszę czuć ciasto w czasie wyrabiania ). Gdy ciasto jest już wyrobione i nie klei się do miski wlać olej i wyrabiać tak długo aż ciasto wchłonie cały dodany olej. Gotowe ciasto odstawić pod przykrytą ściereczką aby odpoczęło.

3

W czasie gdy ciasto odpoczywa a mięso na farsz jest już zimne doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem czarnym, wbić dwa całe jajka i dokładnie wymieszać za pomocą widelca ugniatając, następnie dodać bułkę tartą i wyrobić na jednolitą masę mięsną.

4

Gdy mamy już przygotowany farsz mięsny do pierogów a ciasto już odpoczęło, wtedy podzielić ciasto na dwie części lub w całości. Na stolnicę wysypać mąkę położyć ciasto, oprószyć je po wierzchu mąką i rozwałkować nie za cienko ( tak na około pół centymetra ma być ciasto ). Z rozwałkowanego ciasta szklanką wycinać kółka. Ciasto jest bardzo miękkie i elastyczne.

5

Do ręki brać każde kółeczko wycięte szklanką, nałożyć sporą łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu mięsnego i zlepiać pierogi zaczynając od środka następnie po kolei boki. Pierogi można zwijać jak kto chce ja tym razem przygotowałam wielkie uszy. Gotowe pierogi ułożyć na ściereczce. A w międzyczasie gdy lepimy resztę pierogów nastawić w garnku wodę oczywiście soląc ją i doprowadzić do zagotowania się wody.

6

Jak już woda się zagotowała wtedy zmniejszyć ogień wkładać na gorącą wodę po dziesięć pierogów ( w zależności od wielkości garnka ) i zagotować. Gdy pierogi wypłyną już na wierzch zmniejszyć gaz i na wolnym ogniu gotować pierogi przez pięć minut. Po tym czasie pierogi wyciągać z wody za pomocą łyżki cedzakowej aby pozbyć się nadmiaru wody. Ocieknięte z wody pierogi układać na talerzu najlepiej aby nie leżał jeden na drugim ponieważ w czasie stygnięcia się posklejają.

7

Ugotowane jeszcze gorące pierogi podałam z podsmażonym boczkiem wędzonym parzonym. Wyszły bardzo smaczne ciasto mięciutkie i delikatne a farsz mięsny nie jest suchy lecz wilgotny a co najważniejsze farsz nie oddziela się od ciasta pierogowego. Serdecznie polecam dla lubiących pierogi jak również dla rodzin. Z podanego przepisu wyszło mi czterdzieści sztuk pierogów, jeżeli ktoś ma większą rodzinę wystarczy zwiększyć produkty nam na trzy osoby w zupełności wystarczyło a nawet jeszcze zostało. Pierogi można również zajadać na zimno lub jeśli lubicie to podsmażone na rumiany kolor.

  • Dania główne
  • Śniadania
  • Napoje
  • Dodatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Zupy
  • Sałatki
  • Wędliny
  • Śniadania
  • Jajeczica
  • Omlet na słodko
  • Owsianka
  • Hummus
  • Chleb razowy
  • Tosty francuskie
  • Pasty kanapkowe
  • Kanapki
  • Bułeczki drożdżowe
  • Obiady
  • Krokiety
  • Kluski śląskie
  • Schab ze śliwką
  • Bigos
  • Szynka pieczona
  • Ryba po grecku
  • Kopytka
  • Racuchy
  • Placki ziemniaczane
  • Zupy
  • Krem z brokułów
  • Kapuśniak
  • Rosół drobiowy
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz biały
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa kalafiorowa
  • Zupa cebulowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa
  • Sałatki
  • Sałatka śledziowa
  • Salatka z pora
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka rybna
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Ciasta
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Piernik dojrzewający
  • Tiramisu
  • Tort bezowy
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z bekonem
  • Risotto ze szpinakiem
  • Ryż z warzywami
  • Sałatki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Żurek
  • Pasztet drobiowy
  • Kurczak faszerowany
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Tarta na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Sałatka rzodkiewkowa
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby w occie
  • Ogórki kiszone
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem truskawkowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Mus jabłkowy
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron ze szpinakiem
  • Makaron z tuńczykiem
  • Makaron z serem
  • Makaron z kurczakiem
  • Spaghetti bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka ryżowa
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Pizza domowa
  • Fasolka po bretońsku
  • Śledzie w śmietanie
  • Zobacz więcej

Smaker.pl to serwis kulinarny dla ludzi ze smakiem. Lubisz gotowanie, sałatki i tworzysz własne przepisy kulinarne? A może szukasz dobrych i sprawdzonych przepisów na każdą okazję? Dbasz o to, aby twoja dieta była urozmaicona? W serwisie znajdziesz smaczne przepisy kulinarne: ciasta na pizzę, sałatkę grecką oraz przepisy na ciasta i desery.

  • Polecamy

  • Prognoza pogody
  • Program TV
  • Pomponik
  • Lotto
  • Dieta dukana
  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin
  • FAQ

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright 1999 - 2022 INTERIA.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.

  • Posiłek
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Napoje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Przetwory
    • Dodatki
    • Pieczywo
    • Wędliny
  • Okazje
    • Wielkanoc
    • Boże Narodzenie
    • Impreza
    • Grill
    • Tłusty czwartek
    • Walentynki
    • Halloween
    • Komunia
    • Do pracy
  • Kuchnie świata
    • Amerykańska
    • Azjatycka
    • Czeska
    • Polska
    • Włoska
    • Meksykańska
    • Indyjska
    • Francuska
    • Chińska
    • Grecka
    • Bałkańska
    • Tajska
    • Węgierska
    • Śródziemnomorska
    • Ukraińska
    • Żydowska
  • Składniki
    • Kasze
    • Ryż
    • Makaron
    • Warzywa
    • Owoce
    • Nabiał
    • Mięso
    • Ryby
    • Owoce morza
    • Grzyby
    • Orzechy
    • Przyprawy
  • Dieta
    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Dla dzieci
    • Dietetyczne
    • Wegetariańskie
    • Wegańskie
  • Informacje
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Wideo
  • Mamy 10 lat
  • Ewa gotuje
  • Gwiazdy od kuchni
  • Pomoc Ukrainie
  • Inspiracje
  • E-booki