Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto, farsz mięsny i duuużo złotej cebulki:) Uwielbiam pierogi, ale nigdy wcześniej sama ich nie robiłam, a takie domowe są przecież najlepsze:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9872
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2505
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1652
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 608
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3776
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9872
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2505
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1652
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 608
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3776
Składniki
Mięso z rosołu zmielić przez maszynkę, marchewkę też. Dodać posiekaną i usmażoną na złoto cebulkę, wymieszać, doprawić wedle uznania.
Do miski wsypać mąkę, zrobić zagłębienie po środku i stopniowo wlewać bardzo gorącą wodę, prawie wrzątek. Ja mieszam nożem, a jak zrobi się "klucha" wysypuje wszystko na blat i zagniatam ciasto. Tylko uważajcie, żeby się nie poparzyć:) Jeśli zbyt gorące to chwile odczekać. Ciasto jest na prawdę bardzo delikatne i łatwo się wałkuje.
Po rozwałkowaniu ciasta, wykrawamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie brzegi. Są takie przyrządy do lepienia pierogów, co na pewno zaoszczędzi nam czas, ale ja akurat nie mam.. :) Gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut. Podawać posypane usmażoną, na złoto cebulką.