Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiałem się co zrobić z resztą upieczonego kurczaka...wyszły pierogi.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1840
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1840
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Składniki
Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Przygotowujemy ciasto. W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki z wodą ,ponownie robimy dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość ,wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi gotujemy ok. 3 min od wypłynięcia na wierzch.