Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone tym razem z kapustą jako farsz do pierogów, pycha, polecam, wypróbujcie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117115
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8057
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1672
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1341
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117115
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8057
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1672
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1341
Składniki
Kapustę gotować 10 minut w niewielkiej ilości wody, odcedzić odcisnąć i drobno posiekać. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso mielone, usmażyć, rozgniatając grudki widelcem. Połączyć mięso z kapustą, doprawić solą, pieprzem, można dodać trochę tartej bułki aby farsz był zwarty. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie"szczypanki" Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut do wypłynięcia na powierzchnię wody. Przed podaniem polać zeszkloną na oleju cebulką.