Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone tym razem z kapustą jako farsz do pierogów, pycha, polecam, wypróbujcie.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Kapustę gotować 10 minut w niewielkiej ilości wody, odcedzić odcisnąć i drobno posiekać. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso mielone, usmażyć, rozgniatając grudki widelcem. Połączyć mięso z kapustą, doprawić solą, pieprzem, można dodać trochę tartej bułki aby farsz był zwarty. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie"szczypanki" Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut do wypłynięcia na powierzchnię wody. Przed podaniem polać zeszkloną na oleju cebulką.