Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z mięsem i orzechami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Farsz: na dużej patelni rozgrzewam oliwę. Cebulę i czosnek drobno siekam i szklę na oliwie. Wrzucam mięso, dodaję przyprawy. Gdy mięso się zetnie, studzę je, a potem mielę lub miksuję z posiekanymi orzechami. Wlewam bulion (farsz będzie soczysty), dokładnie mieszam.
Z mąki, żółtka, masła, wody i szczypty soli zagniatam elastyczne ciasto. Cieniutko je rozwałkowuję i wykrawam koła. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu i zlepiam. Pierogi gotuję w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia.
Na oliwie z oliwek szklę drobno posiekaną cebulę. Rozkładam ją na pierogach.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Kobieta i życie