Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z mięsem na kapuście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Bułkę namoczyć. Mięso zemleć razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko wyrobić z jajkiem i doprawić.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować 5-7 minut od wypłynięcia.
Kapustę poszatkować. Na 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koper i zagęścić zasmażką przygotowaną z pozostałego masła i mąki. Pierogi podawać na kapuście i z przesmażonymi plastrami boczku.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium