Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem okraszone boczkiem
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1914
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3871
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3647
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1914
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3871
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3647
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 457
Składniki
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy cebula się przesmaży i zmięknie dodać mięso mielone i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia. Do miski wsypać mąkę i sól . Dodać jajko, mieszać. Następnie dodawać stopniowo gorącą, przegotowaną wodę i wyrabiać gładkie, elastyczne ciasto. Podzielić ciasto na części, wałkować na cienkie placki i wykrawać szklanką okrągłe placki. Napełnić farszem i zlepiać. Gotować w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia na powierzchnie, od czasu do czasu mieszając. Pierogi serwować z podsmażonym boczkiem.