Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z gotowanego udźca indyka jest soczyste i odpowiednio przyprawione rozpływa się w ustach.
maszynka do mielenia mięsa z małym oczkiem, wałek
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18298
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18298
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Niedzielny rosół można ugotować na udźcu z indyka, a mięso i warzywa potem wykorzystać na pierogi. Ugotowany udziec wraz ze skórą i np marchewką przepuszcza się przez drobne oczko, przez maszynkę do mielenia. Na patelni lekko rumieni się posiekaną cebulę i dodaje się mięso. Teraz można je poprzesmażać i podoprawiać, najpierw solą i pieprzem. Gdy mięso zacznie się rumienić i będzie już smaczne, wyłącza się ogień i doprawia jeszcze suszonym czosnkiem i obficie- roztartym majerankiem. - Jeśli majeranek i suszony czosnek dodamy wcześniej to smak zniknie temperatura źle wpływa na te przyprawy.
Każdy ma swój przepis na ciasto na pierogi, podaje przepis mojego taty. Ciasto wychodzi cieniusieńkie. Do rozsypanej mąki dodaje się sól, potem polewa się je olejem i sieka się je nożem. Potem dodaje się gorącej wody i znowu się sieka. Gdy już mniej więcej zrobią się kluchy jak na zdjęciu dodaje się jajo i zbiera się wszystko i zagniata ciasto- około 10 minut. Cisto musi odpocząć pod miską 15 minut. Ciasto się wałkuje, wykrawa i nakłada farsz. Podwójne zaklejenie z falbanką gwarantuje szczelność. Gotuje się je 3 minuty.
Smacznego :)