Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam lepić pierogi dlatego dziś przedstawiam przepis na klasyczne ciasto. Podobno nie z każdej mąki będzie chleb, ale z każdej będą pierogi! Pyszne miękkie i sprężyste ciasto to podstawa, aby pierogi były udane.
Polecam.
Odsłon: 388
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1752
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1947
Polecam.
Odsłon: 388
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1752
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1947
Składniki
Do miski wsypujemy odmierzoną ilość mąki oraz sól i olej. Ciągle mieszając w mikserze z hakiem (lub ręcznie) dodajemy stopniowo bardzo gorącą wodę. Kiedy mąka z wodą połącza się z zwartą masę wyrabiamy ciasto ręką. Otrzymujemy ciasto sprężyste i miękkie.
Ugotowane mięso należy oddzielić od kości. Cebulę i mięso zmielić przez maszynkę, dodać całe jaja, doprawić solą i pieprzem do smaku. Uformować niewielkie kulki, faszerować nimi pierogi.