Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z młodej kapusty to świetny, sezonowy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Farsz przygotujesz bez trudu, musisz jedynie posiekać kapustę, ugotować i przesmażyć z cebulą oraz przyprawami. Ciasto na pierogi zrobiliśmy, łącząc ze sobą mąkę, ciepłą wodę i oliwę. Jednak jeśli masz swój sprawdzony przepis, śmiało z niego skorzystaj.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7843
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3057
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7843
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3057
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Główkę kapusty obierz z wierzchni liści. Drobno posiekaj i przełóż na sitko. Przepłucz pod bieżącą wodą, przesyp do garnka i zalej gorącą wodą. Dodaj szczyptę soli i gotuj do momentu, aż kapusta będzie miękka. Następnie odcedź i odstaw na bok.
Cebulę pokrój w piórka.
Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cebulę. Po czym dodaj kapustę, sól, pieprz i koperek. Całość przesmażaj przez chwilę. Odstaw do wystudzenia.
Przygotuj ciasto. Na stolnicę przesiej mąkę pszenną, na środku kopczyka zrób wgłębienie, wlej oliwę i zacznij wyrabiać masę, dolewaj stopniowo ciepłej wody.
Zagnieć elastyczne ciasto. Następnie rozwałkuj. Za pomocą szklanki wykrawaj koła.
Na każde z nich nakładaj porcje farszu i solidnie zlepiaj.
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj odrobinę soli i wrzucaj zlepione pierogi.
W zależności od grubości ciasta gotuj przez 2-5 minut, od momentu wypłynięcia. Podawaj z ulubioną omastą.