Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chodzi o ciasto to każdy ma już swój wypróbowany przepis jak je zrobić aby były smaczne i miękkie. Przepis ten powstał w związku z nadmiarem nazbieranych grzybów. Pierogi z tym farszem są bardzo smaczne, można je ugotować, a nadmiar na drugi dzień obsmażyć, a smakują jak w pierwszy dzień.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24990
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6099
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 380
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24990
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6099
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 380
Składniki
Grzyby oczyszczamy, myjemy i obgotowujemy ok. 30 minut zbierając z góry pianę. Następnie odcedzamy i studzimy.
Ostudzone grzyby mielimy wraz z cebulą na maszynce do mielenia mięsa na oczku 5 mm. Przygotowujemy rondel, dodajemy 2 łyżki klarowanego masła i podsmażamy, aby jednocześnie odparowała jeszcze wilgoć z grzybów. Farsz musi być ścisły.
Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy kilkanaście minut. Farsz powinien być pikantny, bo w czsie gotowania pierogów złagodnieje. Następnie przygotowujemy ciasto na pierogi, rozwałkowujemy, wykrawamy krążki i nadziwamy farszem. Gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyna na powirzchnię 2-3 minuty. Wykładamy na talerz, okraszamy cebulką z boczkiem i gorące podajemy.