Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chodzi o ciasto to każdy ma już swój wypróbowany przepis jak je zrobić aby były smaczne i miękkie. Przepis ten powstał w związku z nadmiarem nazbieranych grzybów. Pierogi z tym farszem są bardzo smaczne, można je ugotować, a nadmiar na drugi dzień obsmażyć, a smakują jak w pierwszy dzień.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 109
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4376
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 109
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4376
Składniki
Grzyby oczyszczamy, myjemy i obgotowujemy ok. 30 minut zbierając z góry pianę. Następnie odcedzamy i studzimy.
Ostudzone grzyby mielimy wraz z cebulą na maszynce do mielenia mięsa na oczku 5 mm. Przygotowujemy rondel, dodajemy 2 łyżki klarowanego masła i podsmażamy, aby jednocześnie odparowała jeszcze wilgoć z grzybów. Farsz musi być ścisły.
Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy kilkanaście minut. Farsz powinien być pikantny, bo w czsie gotowania pierogów złagodnieje. Następnie przygotowujemy ciasto na pierogi, rozwałkowujemy, wykrawamy krążki i nadziwamy farszem. Gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyna na powirzchnię 2-3 minuty. Wykładamy na talerz, okraszamy cebulką z boczkiem i gorące podajemy.