Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chodzi o ciasto to każdy ma już swój wypróbowany przepis jak je zrobić aby były smaczne i miękkie. Przepis ten powstał w związku z nadmiarem nazbieranych grzybów. Pierogi z tym farszem są bardzo smaczne, można je ugotować, a nadmiar na drugi dzień obsmażyć, a smakują jak w pierwszy dzień.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 12
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1398
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 12
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1398
Składniki
Grzyby oczyszczamy, myjemy i obgotowujemy ok. 30 minut zbierając z góry pianę. Następnie odcedzamy i studzimy.
Ostudzone grzyby mielimy wraz z cebulą na maszynce do mielenia mięsa na oczku 5 mm. Przygotowujemy rondel, dodajemy 2 łyżki klarowanego masła i podsmażamy, aby jednocześnie odparowała jeszcze wilgoć z grzybów. Farsz musi być ścisły.
Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy kilkanaście minut. Farsz powinien być pikantny, bo w czsie gotowania pierogów złagodnieje. Następnie przygotowujemy ciasto na pierogi, rozwałkowujemy, wykrawamy krążki i nadziwamy farszem. Gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyna na powirzchnię 2-3 minuty. Wykładamy na talerz, okraszamy cebulką z boczkiem i gorące podajemy.