Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na staropolskie pierogi.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Wykonanie: Zagnieść ciasto pierogowe ja na pierogi ruski. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odsączyć sok a osiadłą mączkę dodać do ziemniaków. Boczek drobno pokroić i lekko podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć ale nie rumienić. Ziemniaki, cebulę, boczek razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować pierogi, wrzucać na wrzącą posoloną wodę i ugotować. Podawać polane stopionym masłem lub kwaśną śmietaną.