Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na staropolskie pierogi.
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 85
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 132
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 147
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 85
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 132
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie: Zagnieść ciasto pierogowe ja na pierogi ruski. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odsączyć sok a osiadłą mączkę dodać do ziemniaków. Boczek drobno pokroić i lekko podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć ale nie rumienić. Ziemniaki, cebulę, boczek razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować pierogi, wrzucać na wrzącą posoloną wodę i ugotować. Podawać polane stopionym masłem lub kwaśną śmietaną.