Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na staropolskie pierogi.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2828
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421934
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2192
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2828
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421934
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2192
Składniki
Wykonanie: Zagnieść ciasto pierogowe ja na pierogi ruski. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odsączyć sok a osiadłą mączkę dodać do ziemniaków. Boczek drobno pokroić i lekko podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć ale nie rumienić. Ziemniaki, cebulę, boczek razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować pierogi, wrzucać na wrzącą posoloną wodę i ugotować. Podawać polane stopionym masłem lub kwaśną śmietaną.