Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na staropolskie pierogi.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4524
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26335
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4524
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26335
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
Składniki
Wykonanie: Zagnieść ciasto pierogowe ja na pierogi ruski. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odsączyć sok a osiadłą mączkę dodać do ziemniaków. Boczek drobno pokroić i lekko podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć ale nie rumienić. Ziemniaki, cebulę, boczek razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować pierogi, wrzucać na wrzącą posoloną wodę i ugotować. Podawać polane stopionym masłem lub kwaśną śmietaną.