Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione pierogi mojej babci z Bieszczad.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekać z masłem, wlać wodę zagęścić ciasto i schłodzić w lodówce. Warzywa zetrzeć na tarce, wymieszać z mięsem i natką pietruszki. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki.. Na każdym placku nałożyć farsz z kawałeczkami masła. Zwilżyć brzegi ciasta, złożyć, zlepić i ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem, grzebieniem do góry. Posmarować rozmąconym jajkiem, piec 15 minut w temperaturze 200 stopni, posmarować ponownie jajkiem i dopiec przez 30 minut. Podawać na ciepło i na zimno do czystych zup lub jako samodzielne danie.