Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione pierogi mojej babci z Bieszczad.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6926
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8597
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 239
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1257
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6926
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8597
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 239
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1257
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekać z masłem, wlać wodę zagęścić ciasto i schłodzić w lodówce. Warzywa zetrzeć na tarce, wymieszać z mięsem i natką pietruszki. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki.. Na każdym placku nałożyć farsz z kawałeczkami masła. Zwilżyć brzegi ciasta, złożyć, zlepić i ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem, grzebieniem do góry. Posmarować rozmąconym jajkiem, piec 15 minut w temperaturze 200 stopni, posmarować ponownie jajkiem i dopiec przez 30 minut. Podawać na ciepło i na zimno do czystych zup lub jako samodzielne danie.