Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione pierogi mojej babci z Bieszczad.
Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację...
Odsłon: 69
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 139
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2476
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 2387
Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację...
Odsłon: 69
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 139
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2476
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 2387
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekać z masłem, wlać wodę zagęścić ciasto i schłodzić w lodówce. Warzywa zetrzeć na tarce, wymieszać z mięsem i natką pietruszki. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki.. Na każdym placku nałożyć farsz z kawałeczkami masła. Zwilżyć brzegi ciasta, złożyć, zlepić i ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem, grzebieniem do góry. Posmarować rozmąconym jajkiem, piec 15 minut w temperaturze 200 stopni, posmarować ponownie jajkiem i dopiec przez 30 minut. Podawać na ciepło i na zimno do czystych zup lub jako samodzielne danie.