Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pierogi? Dziś proponuję z pieczarkami i serem. Bardzo lubimy naleśniki z takim farszem. Postanowiłam wypróbować ten farsz do pierogów. Wyszło bardzo smacznie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4566
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1650
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4566
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1650
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, smażyć aż woda odparuje. Odstawić do przestudzenia. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do wystudzonych pieczarek i wymieszać.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę i zostawić pod przykryciem na 15-20 minut, żeby odpoczęło. Ciasto podzielić na dwie części, żeby łatwiej się wałkowało. Każdą część ciasta cienko rozwałkować. Wykrajać szklanką krążki. Na każdym krążku układać farsz i zlepiać pierogi.
Gotowe pierogi układać na ściereczce, przykryć drugą ściereczką, żeby nie obeschły. W większym garnku zagotować wodę z solą. Pierogi wrzucać na wrzątek partiami. Gotować około minutę od wypłynięcia. Pierogi podałam z cebulką usmażona na maśle.