Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pierogi? Dziś proponuję z pieczarkami i serem. Bardzo lubimy naleśniki z takim farszem. Postanowiłam wypróbować ten farsz do pierogów. Wyszło bardzo smacznie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, smażyć aż woda odparuje. Odstawić do przestudzenia. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do wystudzonych pieczarek i wymieszać.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę i zostawić pod przykryciem na 15-20 minut, żeby odpoczęło. Ciasto podzielić na dwie części, żeby łatwiej się wałkowało. Każdą część ciasta cienko rozwałkować. Wykrajać szklanką krążki. Na każdym krążku układać farsz i zlepiać pierogi.
Gotowe pierogi układać na ściereczce, przykryć drugą ściereczką, żeby nie obeschły. W większym garnku zagotować wodę z solą. Pierogi wrzucać na wrzątek partiami. Gotować około minutę od wypłynięcia. Pierogi podałam z cebulką usmażona na maśle.