Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie proste dania, które skutecznie poprawiają nastrój ;) Jeden ze smaków dzieciństwa do którego chętnie wracam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11046
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5406
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13306
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11046
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5406
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13306
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Składniki
Ser przełożyć do miski i rozgnieść (najlepiej za pomocą tłuczka do ziemniaków). Dodać kremówkę, cukier, cukier waniliowy i jajko oraz białko. Wymieszać do połączenia się składników. Wszystkie składniki ciasta na pierogi połączyć i zagnieść ciasto (ręcznie lub w robocie). Wałkować partiami i wycinać kółka za pomocą szklanki. Nakładać po 2 łyżeczki sera i zlepiać brzegi. Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Podawać polane masłem i posypane cukrem.