Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie proste dania, które skutecznie poprawiają nastrój ;) Jeden ze smaków dzieciństwa do którego chętnie wracam :)
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 792
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1568
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 792
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1568
Składniki
Ser przełożyć do miski i rozgnieść (najlepiej za pomocą tłuczka do ziemniaków). Dodać kremówkę, cukier, cukier waniliowy i jajko oraz białko. Wymieszać do połączenia się składników. Wszystkie składniki ciasta na pierogi połączyć i zagnieść ciasto (ręcznie lub w robocie). Wałkować partiami i wycinać kółka za pomocą szklanki. Nakładać po 2 łyżeczki sera i zlepiać brzegi. Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Podawać polane masłem i posypane cukrem.