Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi które przypomną nam trochę lata zimową porą. Sos z malin mrożonych jest prosty i szybki do zrobienia. Pierożki rozpływają się ustach. Są wspomnieniem mojego dzieciństwa, moja mama zawsze takie robiła.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 632
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 632
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, na środku robię wgłębienie i wlewam gorącą wodę stopniowo mieszam widelcem. Jak ciasto przestygnie zagniatam rękoma i dodaje oliwę. Ciasto ma być elastyczne. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkowuję bardzo cienko. Wycinam szklanką koła i układam w foremce do pierogów
Ser przekładam do miski, dodaję cukier, sól, i żółtka dokładanie mieszam widelcem. Farsz układam na cieście i sklejam foremką. Pierogi gotuję we wrzącej wodzie z łyżką oliwy 3 minuty od wypłynięcia na wierzch.
Maliny przekładam do rondelka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję 7 minut.Po tym czasie przecieram przez sitko żeby pozbyć się pestek. Żelatynę namaczam w łyżce wody i dolewam gorący sok z malin żeby żelatyna się rozpuściła. Wlewam do soku i zostawiam do przestygnięcia. Pierogi podaję z sosem.