Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi które przypomną nam trochę lata zimową porą. Sos z malin mrożonych jest prosty i szybki do zrobienia. Pierożki rozpływają się ustach. Są wspomnieniem mojego dzieciństwa, moja mama zawsze takie robiła.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, na środku robię wgłębienie i wlewam gorącą wodę stopniowo mieszam widelcem. Jak ciasto przestygnie zagniatam rękoma i dodaje oliwę. Ciasto ma być elastyczne. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkowuję bardzo cienko. Wycinam szklanką koła i układam w foremce do pierogów
Ser przekładam do miski, dodaję cukier, sól, i żółtka dokładanie mieszam widelcem. Farsz układam na cieście i sklejam foremką. Pierogi gotuję we wrzącej wodzie z łyżką oliwy 3 minuty od wypłynięcia na wierzch.
Maliny przekładam do rondelka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję 7 minut.Po tym czasie przecieram przez sitko żeby pozbyć się pestek. Żelatynę namaczam w łyżce wody i dolewam gorący sok z malin żeby żelatyna się rozpuściła. Wlewam do soku i zostawiam do przestygnięcia. Pierogi podaję z sosem.