Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi które przypomną nam trochę lata zimową porą. Sos z malin mrożonych jest prosty i szybki do zrobienia. Pierożki rozpływają się ustach. Są wspomnieniem mojego dzieciństwa, moja mama zawsze takie robiła.
Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, na środku robię wgłębienie i wlewam gorącą wodę stopniowo mieszam widelcem. Jak ciasto przestygnie zagniatam rękoma i dodaje oliwę. Ciasto ma być elastyczne. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkowuję bardzo cienko. Wycinam szklanką koła i układam w foremce do pierogów
Ser przekładam do miski, dodaję cukier, sól, i żółtka dokładanie mieszam widelcem. Farsz układam na cieście i sklejam foremką. Pierogi gotuję we wrzącej wodzie z łyżką oliwy 3 minuty od wypłynięcia na wierzch.
Maliny przekładam do rondelka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję 7 minut.Po tym czasie przecieram przez sitko żeby pozbyć się pestek. Żelatynę namaczam w łyżce wody i dolewam gorący sok z malin żeby żelatyna się rozpuściła. Wlewam do soku i zostawiam do przestygnięcia. Pierogi podaję z sosem.
Miesiące w polskiej armii obrzydziły mi pierogi na słodko. Gotowce podawane w...
Odsłon: 19157
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 190
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 184
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 34
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 63
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 190
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 184
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 34
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 63
Składniki
Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, na środku robię wgłębienie i wlewam gorącą wodę stopniowo mieszam widelcem. Jak ciasto przestygnie zagniatam rękoma i dodaje oliwę. Ciasto ma być elastyczne. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkowuję bardzo cienko. Wycinam szklanką koła i układam w foremce do pierogów
Ser przekładam do miski, dodaję cukier, sól, i żółtka dokładanie mieszam widelcem. Farsz układam na cieście i sklejam foremką. Pierogi gotuję we wrzącej wodzie z łyżką oliwy 3 minuty od wypłynięcia na wierzch.
Maliny przekładam do rondelka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję 7 minut.Po tym czasie przecieram przez sitko żeby pozbyć się pestek. Żelatynę namaczam w łyżce wody i dolewam gorący sok z malin żeby żelatyna się rozpuściła. Wlewam do soku i zostawiam do przestygnięcia. Pierogi podaję z sosem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Najlepsze placki z cukinii
Dania główne
Karkówka z pomidorami
Dania główne
Gołąbki bez zawijania
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 9
Najlepsze placki z cukinii
Jeśli lubisz tradycyjne placki ziemniaczane, z pewnością polubisz te placki z...
Odsłon: 28