Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3537
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3537
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Składniki
Umytą soczewicę zalej wodą i odstaw. Następnego dnia ugotuj i odcedź.
Po siekaną cebulę zeszklij na oleju i przestudź. Posiekaj jajko ugotowane na twardo.
Soczewicę i ziemniaki przepuść przez maszynkę, połącz z cebulą i posiekanym jajkiem. Dodaj sól, pieprz i majeranek. Wbij surowe jajko, wyrób ma sę.
Z podanych składni ków zagnieć ciasto i rozwałkuj. Wytnij krążki. Na każdym ułóż po porcji farszu. Zlep, dociskając brzegi.
Gotowe pierogi wrzuć porcjami na posolony wrzątek. Gotuj, aż wypłyną na powierzchnię.
Podawaj z pieprzem i majerankiem.Źródło: Telemax