Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wprawdzie pierogi pojawiły się już na naszym blogu, ale chcemy wszystkich zainspirować do wypróbowania różnych farszy. Dziś zrobiłyśmy dwa rodzaje pierogów: nadziewane soczewicą i drugie z ziemniakami i pieprzem.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 107
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 552
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 86
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 107
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 552
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 86
Składniki
Soczewicę zalać wodą i ugotować. Cebulkę zeszklić na oleju, dodać przyprawy i soczewicę, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i połączyć z podsmażoną cebulką, doprawić (nie żałować pieprzu).
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć i zagniatać do momentu, aż będzie elastyczne. Następnie rozwałkować, wycinać krążki, na każdy krążek nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować ok 3 minuty, od momentu wypłynięcia.