Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wprawdzie pierogi pojawiły się już na naszym blogu, ale chcemy wszystkich zainspirować do wypróbowania różnych farszy. Dziś zrobiłyśmy dwa rodzaje pierogów: nadziewane soczewicą i drugie z ziemniakami i pieprzem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 358
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 247
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1385
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 358
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 247
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1385
Składniki
Soczewicę zalać wodą i ugotować. Cebulkę zeszklić na oleju, dodać przyprawy i soczewicę, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i połączyć z podsmażoną cebulką, doprawić (nie żałować pieprzu).
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć i zagniatać do momentu, aż będzie elastyczne. Następnie rozwałkować, wycinać krążki, na każdy krążek nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować ok 3 minuty, od momentu wypłynięcia.