Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może ich zabraknąć w moim domu.Zajada się nimi cała rodzina.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21447
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 44
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 116
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21447
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 44
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 116
Składniki
Podgrzybki namaczam w zimnej wodzie na noc. Na drugi dzień przekładam z tą samą wodą do garnka i gotuję godzinę do miękkości grzybów. Odcedzam z wody i drobno kroję nożem. Cebule tez drobno kroję,przesmażam na maśle, dodaję grzyby, chwile razem przesmażam, doprawiam solą, pieprzem. Mąkę przesiewam do miski, dodaję sól, wlewam wodę i całość mieszam widelcem. Odstawiam aż ciasto ostygnie. Wyrabiam rękoma, dolewam oliwę i dalej wyrabiam. Ciasto ma być elastyczne. Rozwałkowuje je na stolnicy podsypanej mąką. Kroję na kwadraty i układam na foremce do pierogów, dodaję farsz i sklejam.Pierogi gotuję we wrzącej wodzie, z dodatkiem oliwy. Nie będą się sklejać. Gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch. Kurki podsmażam na maśle, doprawiam sola, pieprzem posypuję nimi pierogi.