Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5841
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5841
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane przecisnąć przez praskę, albo dokładnie ubić lub zetrzeć na tarce. Do wystudzonych dodać łyżkę masła, pokruszony biały ser wędzony, zeszklone na oleju rzepakowym cebule. Dodać sporo pieprzu czarnego świeżo mielonego, który powinien być wyraźnie wyczuwalny i sól do smaku. Wymieszać, wyrobić masę najlepiej ręcznie.
Do miseczki wsypać mąkę pszenną i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Dodać olej rzepakowy, mleko i gorącą wodę, sól. Wymieszać, wyrobić ciasto. Można to zrobić już na desce. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na 4 części i wałkować placki. Wykrawać z placków kółka i nakładać farsz, zalepiać. Partiami wkładać pierogi do gotującej się osolonej wody. Do wody można dodać dwie łyżki oleju rzepakowego.
Gotować ok 3 min od wypłynięcia pierogów. Wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisku.
Sos koperkowy - składniki na sos wymieszać razem.
Pierogi podawać z sosem koperkowym.
Smacznego.