Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zróbcie ciasto pierogowe z tego przepisu i farsz z wędzonego twarogu a zapewniam WAS, że je bardzo polubicie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336683
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4009
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2594
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336683
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4009
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2594
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. W gorącej wodzie rozpuścić masło.Wlać do mąki, mieszając drewnianą łyżką przez chwilę. Kiedy lekko przestygnie, wyłożyć ciasto na podsypany mąką blat i wyrobić mięciutkie, elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, podsypać mąką. Przykryć miską i zostawić na 15 minut by ciasto odpoczęło.
Ziemniaki, twaróg i cebulę z boczkiem zmielić. Doprawić na ostro pieprzem, solą i słodką papryką. Ciasto cienko rozwałkować. Nakładać dużo farszu. Formować pierogi. Ciasto jest bardzo elastyczne i mięciutkie. Gotować w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia. Podawać z cebulką i zrumienionym boczkiem.