Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zróbcie ciasto pierogowe z tego przepisu i farsz z wędzonego twarogu a zapewniam WAS, że je bardzo polubicie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. W gorącej wodzie rozpuścić masło.Wlać do mąki, mieszając drewnianą łyżką przez chwilę. Kiedy lekko przestygnie, wyłożyć ciasto na podsypany mąką blat i wyrobić mięciutkie, elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, podsypać mąką. Przykryć miską i zostawić na 15 minut by ciasto odpoczęło.
Ziemniaki, twaróg i cebulę z boczkiem zmielić. Doprawić na ostro pieprzem, solą i słodką papryką. Ciasto cienko rozwałkować. Nakładać dużo farszu. Formować pierogi. Ciasto jest bardzo elastyczne i mięciutkie. Gotować w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia. Podawać z cebulką i zrumienionym boczkiem.