Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zróbcie ciasto pierogowe z tego przepisu i farsz z wędzonego twarogu a zapewniam WAS, że je bardzo polubicie.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 990
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7252
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 990
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7252
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. W gorącej wodzie rozpuścić masło.Wlać do mąki, mieszając drewnianą łyżką przez chwilę. Kiedy lekko przestygnie, wyłożyć ciasto na podsypany mąką blat i wyrobić mięciutkie, elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, podsypać mąką. Przykryć miską i zostawić na 15 minut by ciasto odpoczęło.
Ziemniaki, twaróg i cebulę z boczkiem zmielić. Doprawić na ostro pieprzem, solą i słodką papryką. Ciasto cienko rozwałkować. Nakładać dużo farszu. Formować pierogi. Ciasto jest bardzo elastyczne i mięciutkie. Gotować w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia. Podawać z cebulką i zrumienionym boczkiem.