Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zróbcie ciasto pierogowe z tego przepisu i farsz z wędzonego twarogu a zapewniam WAS, że je bardzo polubicie.
Do miski przesiać mąkę, dodać sól.
W gorącej wodzie rozpuścić masło.Wlać do mąki, mieszając drewnianą łyżką przez chwilę.
Kiedy lekko przestygnie, wyłożyć ciasto na podsypany mąką blat i wyrobić mięciutkie, elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, podsypać mąką.
Przykryć miską i zostawić na 15 minut by ciasto odpoczęło.
Ziemniaki, twaróg i cebulę z boczkiem zmielić.
Doprawić na ostro pieprzem, solą i słodką papryką.
Ciasto cienko rozwałkować. Nakładać dużo farszu. Formować pierogi. Ciasto jest bardzo elastyczne i mięciutkie. Gotować w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia.
Podawać z cebulką i zrumienionym boczkiem.
W związku z tym że dziś nie było mnie w domu a zjeść jednak trzeba zrobiłam d...
Odsłon: 664
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 442
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 156
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2044
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 429
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 442
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 156
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2044
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 429
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. W gorącej wodzie rozpuścić masło.Wlać do mąki, mieszając drewnianą łyżką przez chwilę. Kiedy lekko przestygnie, wyłożyć ciasto na podsypany mąką blat i wyrobić mięciutkie, elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, podsypać mąką. Przykryć miską i zostawić na 15 minut by ciasto odpoczęło.
Ziemniaki, twaróg i cebulę z boczkiem zmielić. Doprawić na ostro pieprzem, solą i słodką papryką. Ciasto cienko rozwałkować. Nakładać dużo farszu. Formować pierogi. Ciasto jest bardzo elastyczne i mięciutkie. Gotować w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia. Podawać z cebulką i zrumienionym boczkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Delikatne, bardzo smaczne kotleciki ziemniaczano-tuńczykowe z pachnącym, kope...
Odsłon: 12
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 32