Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zróbcie ciasto pierogowe z tego przepisu i farsz z wędzonego twarogu a zapewniam WAS, że je bardzo polubicie.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1093
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6283
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1093
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6283
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. W gorącej wodzie rozpuścić masło.Wlać do mąki, mieszając drewnianą łyżką przez chwilę. Kiedy lekko przestygnie, wyłożyć ciasto na podsypany mąką blat i wyrobić mięciutkie, elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, podsypać mąką. Przykryć miską i zostawić na 15 minut by ciasto odpoczęło.
Ziemniaki, twaróg i cebulę z boczkiem zmielić. Doprawić na ostro pieprzem, solą i słodką papryką. Ciasto cienko rozwałkować. Nakładać dużo farszu. Formować pierogi. Ciasto jest bardzo elastyczne i mięciutkie. Gotować w osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia. Podawać z cebulką i zrumienionym boczkiem.