Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Pozostawić na sicie, żeby obciekły z soku. Sok wykorzystać do kompotu. W salaterce wiśnie posypać cukrem i mąką ziemniaczaną, przemieszać. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części. Wałkować placki i wykrawać krążki. Na krążki nakładać wiśnie i zalepiać. Gotować w osolonej wodzie do chwili , aż wypłyną, ok 3-4 min Wyjmować na płaski półmisek. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem pudrem. Smacznego.