Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Pozostawić na sicie, żeby obciekły z soku. Sok wykorzystać do kompotu. W salaterce wiśnie posypać cukrem i mąką ziemniaczaną, przemieszać. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części. Wałkować placki i wykrawać krążki. Na krążki nakładać wiśnie i zalepiać. Gotować w osolonej wodzie do chwili , aż wypłyną, ok 3-4 min Wyjmować na płaski półmisek. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem pudrem. Smacznego.