Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna się na nie sezon, więc warto zaplanować przygotowanie pierogów już teraz. Podzieliśmy się z Wami przepisem na idealne ciasto, po ugotowaniu wręcz rozpływa się w ustach, wszystko za sprawą dodatku odrobiny oleju.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 61
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4782
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 61
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4782
Składniki
Sprężyste i gładkie ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki i wykrawaj kółka.
Na środek każdego z kawałków ułóż po jednej lub dwie wiśnie, złóż na pół i dokładnie zlep boki.
Gotowe pierogi wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj 2-3 minuty licząc od ich wypłynięcia na powierzchnię.
Ugotowanie pierogi wyławiaj łyżką cedzakową, serwuj jogurtem naturalnym i posypane cukrem pudrem.
Wiśnie umyj pod bieżącą wodą, wydryluj i odstaw.
Wodę delikatnie podgrzej, powinna być ciepła, ale nie gorąca.
Mąkę przesiej na stolnicę wraz z odrobiną soli. W kopczyku mąki zrób małe wgłębienie, do którego wbij jajko. Następnie powoli wlewaj wodę i wyrabiaj ciasto.